Ρώμη και πάλι


Ωραία η Ρώμη. Ακόμη και με 40 βαθμούς.. Δε μπορώ να πω, έ λ ι ω σ α. Ήπια ίσα με 4 λίτρα νερό, και γύρισα 1 κιλό ελαφρύτερος απ' το περπάτημα και τη ζέστη.

Σε ένα σημείο, εκεί που περπατούσα στα στενά (με έναν γουτσουγουτσίνο) ένοιωθα ότι δε μπορώ να πάρω ανάσα μια κατάσταση.

Αν θέλει κάποιος να περπατήσει το κέντρο της Ρώμης, πρέπει να ξέρει ένα σημαντικότατο μυστικό ώστε να αντέξει τα χιλιόμετρα. Η Ρώμη, δεν έχει άσφαλτο στα δρομάκια του κέντρου (μήτε πεζοδρόμια εννοείται) αλλά το πλακόστρωτο τύπου Καβάλας(για τους γνώστες). Κοινώς, αν κάποιος κάνει το λάθος να φορέσει ίσιο παπούτσι, με σόλα χωρίς ελαστικότητα, με το συμπάθιο κιόλας αλλά τη μάμησε..

Αν όμως έχει πληροφορηθεί απ' τον Ανήλικο, μπορεί να περπατάει με τις ώωωωρες, και να πίνει άφθονο νερό από τις βρυσούλες που υπάρχουν σε κάθε στενό στη Ρώμη. Το νερό της Ρώμης, είναι από τα καλύτερα της Ιταλίας. Και με τους 40 βαθμούς, το δροσερότατο νεράκι, είναι βάλσαμο, πιστέψτε με.

Κάτι άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Πέρασα από τη Fontana di Trevi κάποια στιγμή, και σε κάτι βραχάκια, καθόταν μια οικογένεια - πατήρ, μήτηρ, 3 παιδιά(15-17 ετών) - και η μήτηρ διάβαζε φωναχτά ώστε να ακούν και οι άλλοι τι;;;;;; Μα φυσικά Harry Potter and the Deathly Hallows. Τι δε θα 'δινα να έβγαζα μια φωτό εκείνη την ώρα.. Αλλά κώλωσα καθότι το street shooting θέλει κότσια :Ρ

Την επαύριο πετώ δια την πατρίδα. Αυτή τη στιγμή, γράφω εδώ γιατί βαριέμαι οικτρά να φτιάξω τη βαλίτσα μου. Ουφ. Έπλυνα και κάτι σεντόνια το πρωί, δε ξέρω αν ήταν σοφή η κίνηση. Αλλά μάλλον θα στεγνώσουν μέχρι αύριο το ξημέρωμα με τέτοια ζέστη. Δε μπορεί..

PS: Πολύ γουτσουγουτσίνος ο μικρούλης. Συνέχεια τα μαγουλάκια του πείραζα. Άχου το!!

Σχόλια

  1. Που θα πάει θα ξαναπάω... Καλό καφέ στη πιάτσα ναβόνα και καλά ψώνια. Το νερό εγώ γιατί θυμάμαι ότι στα περιξ της Ρώμης δεν πίνεται με τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα, μάλιστα! Φέρε τίποτα και κατά 'δώ βρε! Τους έχεις όλους μαντρωμένους εκεί! ;))))

    Καλό ταξίδι και να συναντηθούμε, ε!

    Τώρα θα έρθω εγώ; Θα έρθεις εσύ; Θα βρεθούμε ενδιάμεσα, θα δείξει :)

    Μάκια, μάκια Ανήλικε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άχου ταααα μωλέεεεεεεε. :P Τι ζουζούνια είστε. :P

    Πάντως είναι ωραίο όταν σε ρωτάνε τι θα κάνεις σήμερα, να λες θα πεταχτώ μια βόλτα μέχρι την Ρώμη στην Fontana di Trevi για καφέ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι