The Namesake (2006)


Καιρό φλέρταρα με τη συγκεκριμένη ταινία στο dvdάδικο. Σήμερα εντελώς κατά τύχη, για να ολοκληρώσω μια προσφορά που ήθελε 3 ταινίες για μια βδομάδα, την πήρα τελευταία στιγμή. Ευτυχώς για μένα. Η ταινία θα μπορούσε να έχει 3 πρωταγωνιστές. Είναι ιστορία τριών ανθρώπων.

Υπόθεση:
Ο Γκογκόλ, γεννημένος στην Αμερική από Ινδούς γονείς, ζει μια ζωή εντελώς εναρμονισμένη στα Αμερικάνικα πρότυπα, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν, τις Ινδικές παραδόσεις των γονιών του. Ο πατέρας του, μετά από ένα ατύχημα που είχε όταν ήταν φοιτητής, παντρεύεται με προξενιό φυσικά την Άσιμα και μαζί μεταναστεύουν στην Αμερική. Η Άσιμα, μετά από μια ευτυχισμένη πορεία, οδηγείται από τη ζωή πίσω στην Ινδία. Το όνομα του Γκογκόλ, σημαδιακό και σημαντικό στην υπόθεση. Δένει πατέρα με γιο.

Σχόλια:
Η ταινία έχει μια απίστευτα ομαλή ροή. Παράλληλα είναι τόσο διαφορετική από άλλες γραμμικές ταινίες. Η φωτογραφία, μαζί με τη σκηνοθεσία και τις στιγμιαίες λάμψεις του μοντάζ, οδηγούν τον θεατή μέσα από 3 ολόκληρες γενιές ανθρώπων. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 70 και φτάνοντας μέχρι και τις μέρες μας. Το προξενιό, μέσα στο πρώτο μισάωρο, τόσο γρήγορα δωσμένο, αλλά και τόσο ολοκληρωμένα, η προσαρμογή στην Αμερική, η ενηλικίωση του Γκογκόλ, οι γονείς που μένουν μόνοι στο σπίτι, οι εναλλαγές συναισθημάτων, οι τύψεις, όλα έχουν το χώρο τους στη ταινία. Η εναλλαγή των χρωμάτων της φωτογραφίας, μαζί με τις εκλάμψεις του μοντάζ, δεν αφήνουν στιγμή το θεατή να ξεχάσει σημαντικά γεγονότα και να θυμηθεί άλλα που αλλιώς θα περνούσαν απαρατήρητα. Η μουσική ατμοσφαιρική. Ξεχώρισα την ερμηνεία της μάνας, την οποία υποδύεται η Tabu.

Αγαπημένες σκηνές:
Οι συνδέσεις των χαρακτήρων και εποχών με τα ζευγάρια παπουτσιών. Για μένα, υπέροχη.

Γλυκειά, ρομαντική, σκληρή και κωμική ταινία.
Τέσσερα αστεράκια.

Δείτε την.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι