Πώς Χρησιμοποιούμε το Disqus και ΔΕΝ έχουμε προβλήματα PART 1

Δεν ξέρω(ακόμα) γιατί ο MAD έβγαλε το disqus, αλλά υποπτεύομαι τον λόγο και γι' αυτό, αλλά και για εσάς που σας φαίνεται δύσχρηστο προς το παρόν, είπα να γράψω τις βασικές αρχές του(γιατί έχει πολλές δυνατότητες). Κάποια πράγματα που αφορούν όλους δηλαδή.

Λοιπόν, όπως θα δείτε και κάτω από αυτό το ποστ, υπάρχει ένα παράθυρο που σας λέει να σχολιάσετε. Κάτω απ' το παράθυρο σας ζητάει να βάλεται ένα nickname, ένα email και ένα website(αν θέλετε).

1. Από τη στιγμή που θα δηλώσετε Nick και email(το οποίο δεν εμφανίζεται πουθενά συνεπώς είναι ασφαλές), έστω κι αν δεν εγγραφείτε επισήμως στο site του Disqus, σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ blog που χρησιμοποιεί το disqus μπείτε για να σχολιάσετε, θα αναγνωρίζεστε αυτόματα.

Αυτό συμπεριλαμβάνει και άλλα ωραία και χρήσιμα χαρακτηριστικά αλλά προς το παρόν δεν είναι της παρούσης.

Πώς σχολιάζουμε:
Έστω ότι ο MArty McFly στην κάτω φωτό, είπε κάτι κι εσείς θέλετε σώνει και καλά να του απαντήσετε.


2. Αν πατήσετε στο reply μέσα στον κόκκινο κύκλο, το σχόλιό σας θα εμφανιστεί σαν απάντηση στο σχόλιο του McFly ΑΛΛΑ', θα του έρθει και ένα EMAIL στον προσωπικό του λογαριασμό ότι του απαντήσατε κάτι.




Αν ο McFly θέλει να σας βρίσει βρε αδερφέ γιατί του είπατε κάτι που τον τσίτωσε, πατάει στο reply με τον μαύρο κύκλο!

Αν τώρα, θέλετε να σχολιάσετε το POST, χωρίς να απαντήσετε σε κάποιον άλλον σχολιαστή, απλώς γράφετε το σχόλιό σας, στο έτοιμο κουτάκι χωρίς να πατήσετε κανένα reply!

Έτσι, ούτε τα mail boxes σας, γεμίζουν, αλλά και ούτε γεμίζετε τα mail boxes των άλλων με σχόλια που δεν τους αφορούν, αλλά αφορούν μόνο τον γράφoντα blogger.


Πράγματι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα κουτάκι με το οποίο ο κάθε σχολιαστής να ελέγχει αν θέλει ή όχι να του έρχεται οποιοδήποτε mail, πράγμα που πιστεύω θα γίνει στο εγγύς μέλλον, αλλά αυτός ο σχεδιασμός νομίζω πως ενισχύει τις συζητήσεις στα blogs.


Απο εκεί και πέρα. Πατώντας στο κουμπάκι που γράφει OPTIONS μπορείτε αν θέλετε να εγγραφείτε στα σχόλια του post, μέσω οποιουδήποτε RSS reader.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και πιστεύω πως είναι θέμα συνήθειας και ΚΑΛΗΣ ΑΓΩΓΗΣ σχολιασμού στα blogs. Δεν είναι θέμα δυσκολίας αλλά θέμα τεμπελιάς :) Τόσα μάθατε και μου γίνατε ξεφτέρια, σιγά μη κωλώσετε σ'αυτό :)

The idea is that your comments belong to you, and Disqus makes it easier to follow people, as opposed to blogs.


Το παρόν post θα συνεχιστεί στο μέλλον με τις υπόλοιπες δυνατότητες του Disqus για προχωρημένους! Άντε να σας δω ποιοί θα περάσουν την τάξη! :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου