Love is never having to say you're sorry

Labrador puppy
Image details: Labrador puppy served by picapp.com




Καλοκαίρι.

Η ζέστη, αρκετή. Η διάθεση στα ύψη και οι προδιαγραφές του νησιού, οικογενειακές.

Ο Ανήλικος, μόλις συμπλήρωνε τα 26 του χρόνια. Μόνος. Με φίλους, αλλά μόνος. Κι αυτή η μοναξιά του ήταν δυσβάσταχτη. Ακόμα του είναι.
Δεν είχε κάτι στο μυαλό του. Δεν περίμενε κάτι από εκείνες τις διακοπές. Χαιρόταν κάθε στιγμή που περνούσε με 2 καλές του φίλες. Χαιρόταν απλώς το γεγονός ότι ήταν όλοι μαζί. Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη τύχη..

Μέσα στον ενθουσιασμό, στη χαρά, στην θέληση να προλάβουν να γίνουν όλα μέσα σ'εκείνες τις λίγες μέρες, είχε γίνει σχεδόν σλόγκαν, για αστείο, για πλάκα, για χαβαλέ, η ατάκα.
Το ήξερε όμως μέσα του ότι πολλές φορές γινόταν κουραστικός. Το ήξερε πως ώρες ώρες θα έπρεπε να είναι πιο εφευρετικός σ'αυτά που λέει. Το ήξερε πως δεν χρωστάνε και οι τριγύρω του τίποτα. Κι αυτοί για διασκέδαση είχαν έρθει. Για χαβαλέ. Για ηρεμία..

Στην πολλοστή φορά που το είπε, η Φίλη του, του είπε αυθόρμητα κάτι.. Πειράχτηκε ο Ανήλικος.. Πειράχτηκε όμως, όχι γιατί η φίλη του δεν είχε κάθε δικαίωμα ακόμα και να τον βρίσει. Όταν αγαπάς κάποιον, η αγάπη αυτή δεν αλλάζει με μια σύγχιση, με μια παρεξήγηση, με ένα λόγο.. Πειράχτηκε γιατί του είπε κάποιος άλλος, αυτό που ήξερε μέσα του κι ο ίδιος.. Πειράχτηκε γιατί δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του ώστε να μη χρειαστεί να το ακούσει.. Πειράχτηκε γιατί ήξερε πως ώρες και φορές, κουράζει.. Όλοι κουράζουν.. Κι όλοι κουράζονται..

Η Φίλη του, του ζήτησε συγνώμη.. Κι αυτός, από τότε, σκεφτόταν αυτή τη φράση, απ' τη ταινία που ακόμα χρωστάει να της δώσει.. Μαζί με μια δική του συγνώμη.. Μια συγνώμη που έπρεπε να ζητήσει αυτός..

Έψαξε πολλές φορές μια ευκαιρία. Αφού γύρισαν, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα.. Αλλά κάθε φορά ήξερε πως δεν είναι τόσο καλός στο προφορικό λόγο. Ήξερε πως δεν θα μπορούσε να αποδώσει ολοκληρωμένα αυτό που ήθελε να πει.. Και ήθελε να τα πει όλα.

Για σΕνα.

Σχόλια

  1. απεριόριστα δυνατή αυτή η λέξη!

    πριν δυο-τρια χρόνια μι συγγνώμη ενός φίλου δεν μ άφηνε να κοιμηθώ όλο το βράδυ απ τη δύναμή της επάνω μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!Με έκανες και εκλαψα πάλι!Δε θέλω να ξανακούσω όμως πως γίνεσαι κουραστικός αλλά ούτε και πως πρέπει να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις και το χειρότερο να μη το λες γιατί το σκέφτηκες.Αν δεν μπορούμε να είμαστε αυθόρμητοι μπροστά στους φίλους μας τότε δεν μπορούμε να είμαστε και ο εαυτός μας!Τέρμα οι συγνώμες λοιπόν, γιατί όπως είπε και κάποιος κάποτε μη ζητάς συγνώμη στον εχθρό σου γιατί δεν θα έχει αντίκρισμα αλλά ούτε και στον φίλο σου γιατί αυτός που σε αγαπάει σε έχει ήδη συγχωρήσει!
    Πολλά πολλά φιλιά ζουζούνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα συγνώμη μπορεί να τα αλλάξει όλα. πιστεύω. Μπορεί ο άλλος να σε συγχωράει χωρίς να το ζητήσεις, αλλά εσύ νιώθεις καλά χωρίς να το πεις;
    Πάρε την απόφαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου