Weave vs Google Browser Sync


Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα add-on που λεγόταν Google Browser Sync κι έπαιζε μέχρι την έκδοση 2 του firefox. Τότε, άρχισε να φτιάχνεται ο Firefox 3 ο οποίος είχε μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία στο πως διαχειρίζεται τα bookmarks του. Έτσι λοιπόν η εταιρία Google αποφάσισε να σταματήσει την ανάπτυξη αυτού του πανέμορφου add-on, που μας ήταν πάρα πάρα πολύ χρήσιμο. Όσοι ακόμα χρησιμοποιούν firefox 2 μόνο και μόνο γι'αυτή την υπηρεσία, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα υποστηρίζεται μέχρι το τέλος του 2008.

Ήρθαν όμως τα καλά mozilla labs και είπαν να δημιουργήσουν μια παρεμφερή υπηρεσία, η οποία απ'ότι φαίνεται θα καταλήξει να γίνει ακόμα καλύτερη από τον προκάτοχο στο είδος. Έτσι εμφανίστηκε το Weave.


To Weave λοιπόν, λειτουργεί από Firefox 3 beta 2 και πάνω, αρχικά υποστήριζε μόνο αποθήκευση bookmarks και γι'αυτό και δεν το χρησιμοποιούσα, αλλά πλέον υποστηρίζει cookies, passwords, history και saved form data. Όπως βλέπετε και στην εικόνα επάνω, πρόκειται να υποστηρίξει και άλλα όπως το πολύ εύχρηστο remember Tabs, που υποστήριζε το Google browser Sync, αλλά και Extensions, Themes και δε συμμαζεύεται.

Αύριο βγαίνει ο νέος Firefox 3 και επίσημα, συνεπώς, όπως υποστηρίζουν και τα εργαστήρια Mozilla, μπορούμε να περιμένουμε σε λίγες μέρες και την επόμενη έκδοση του Weave.

Το χρησιμοποίησα λοιπόν και έχω να παρατηρήσω ότι, επιλέγοντας την αυτόματη ανανέωση, κάνει ανανέωση κάθε 30 λεπτά, με αποτέλεσμα ένα ελαφρύ-ανεπαίσθητο κόλλημα στον firefox. Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς η ίδια νοοτροπία με το Browser Sync. Κάνεις login, κρυπτογραφείς και τα δεδομένα σου με ένα δεύτερο pass key και είσαι τζετ.

Δοκιμάστε να κάνετε register εδώ και εγκαταστήστε το add-on. Είναι απλό.

Να σημειώσω ότι ένας απ' τους λόγους που δεν έκανα format τόσο καιρό ήταν ότι περίμενα update από την Google. Τώρα βρήκα αντικαταστάτη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι