Εκθέσεις στη Ρώμη

Τελευταία μια έξαρση οργασμού τέχνης με κατέλαβε μαζί με το έτερον, συνεπώς εν ολίγοις





De Chirico, Giorgio(1888-1978)


Γεννήθηκε στο Βόλο της Θεσσαλίας από γονείς Ιταλούς. Ο πατέρας του δούλευε στη κατασκευή σιδηροδρόμων. Σπούδασε στο πολυτεχνείο της Αθήνας και εν τέλει μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Τα έργα του, ως επί το πλείστον γεμάτα γεωμετρικά σχήματα, έχουν να κάνουν με το μεταφυσικό, την εσωτερική αναζήτηση, συνδέονται με τη φιλοσοφία του Νίτσε και αποτελούν πηγή έμπνευσης της μετέπειτα αρχιτεκτονικής. Κινηματογραφικές ταινίες έχουν εμπνευστεί από τα έργα του, φωτογράφοι, μέχρι και παιχνίδια του playstation.

Η έκθεση είναι στην Galleria Nazionale της Ρώμης μέχρι τις 11 Ιουλίου 2010 με μια πληθώρα γνωστών έργων του καλλιτέχνη.
Τιμή εισιτηρίου 12.5 ευρώ, με έκπτωση 2.5 ευρώ σε μαθητές και κατόχους κάρτας Feltrinelli.




Caravaggio, Michelangelo Merisi da(1571-1610)

Ένας από τους πιο σημαντικούς ρεαλιστές της Ιταλίας, με άκρως αμφιλεγόμενη κι επικίνδυνη ζωή, που λατρεύεται σαν Θεός στην Ιταλία για το έργο του. Εμπνευσμένος από θρησκευτικά θέματα, με πινελιές της σύγχρονής του εποχής αλλά και συμβολισμούς έκδηλους, δεν έπαψε να ζωγραφίζει μέχρι το τέλος της ζωής του, πολλές φορές και ίδια θέματα με διαφορετικό τρόπο. Απέφευγε να ζωγραφίζει τον φόντο αλλά επικεντρωνόταν στα πρόσωπα/θέμα του, δίνοντας βάση στο φωτισμό.





Η έκθεση γίνεται απέναντι από το προεδρικό μέγαρο στις Scuderie del Quirinale. Η ουρά είναι άπειρη, τουλάχιστον μιάμιση ώρα αναμονής μεσοβδόμαδα. Προπωλήσεις εισιτηρίων γίνονται πλέον μόνο μεσοβδόμαδα καθώς όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 13 Ιουνίου είναι κλεισμένα.
Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά άτομα μέσα στις αίθουσες, πράγμα που κατά πρώτον χαλάει την ατμόσφαιρα που πραγματικά θα ήταν εκπληκτική αλλιώς, και κατά δεύτερον αναγκάζει τον επισκέπτη να περιμένει μπροστά από κάθε ένα έργο ώστε να περάσει η πλέμπα και να ρίξει κι αυτός μια ματιά.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, με έκπτωση 2.5 ευρώ σε όποιον πάει με ένα χτυπημένο εισιτήριο των λεωφορείων/μετρό.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου