Da Vinci Code


Preface:όσο ακόμα θα μιλάμε για "επανάσταση" προβάλλοντας μια τέτοια ταινία στην Ελλάδα, τόσο θα είμαστε ακόμα τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω διανοητικά και κοινωνικά.

Διάβασα το βιβλίο πριν 2 χρόνια. Οφείλω να ομολογήσω ενόσω έβλεπα την ταινία, ήταν σαν να ξαναέβλεπα τις εικόνες που είχα πλάσει στο μυαλό μου όταν διάβαζα το βιβλίο.
Ιδιαίτερα το τελευταίο sequence του Tom ήταν ακριβώς όπως το είχα φανταστεί, και ο Τοm ίσως, ναι, να ήταν ελαφρώς ψυχρός, αλλά κατά την άποψή μου δεν αφαίρεσε κάτι από τον χαρακτήρα του Langdon.

Το να θέλεις να πιστέψεις το θέμα του βιβλίου/ταινίας;
Μα είναι ρε παιδιά σαν να μου λέτε ότι (δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά) ο Ιντι όταν βρήκε την κιβωτό της Διαθήκης έκανε το σούπερ ντούπερ αληθινό breakthrough. Α ναι, ξέχασα, αυτό διαδραματιζόταν στο παρελθόν(ναζί κλπ) άρα δεν πιάνεται. Ενώ τώρα, τα γεγονότα είναι στην σημερινή εποχή.

Η φύση του ανθρώπου είναι να έλκεται από το μυστήριο. Το μυστήριο είναι αυτό που ερεθίζει την περιέργεια και τα 2 αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Η ταινία ήταν καλή. Δεν πλέκω ούτε εγκώμιο, ούτε την υποβαθμίζω. Υπάρχουν πάντοτε δυσκολίες μεταφοράς ενός βιβλίου στο πανί. Ο καθένας μας αν καθήσει και τις σκεφτεί θα μπορέσει να τις αντιληφθεί.

Η μουσικούλα ήταν ωραία επίσης. Ατμοσφαιρική. Ίσως θα ήθελε λίγο περισσότερο theme μέσα της ώστε να μένει αυτό το "κάτι" που μένει σε όλες τις ταινίες.

Και κάτι άλλο.
Το βιβλίο, κλασσικά και πλέον λογικά, εξηγεί πλήρως και διεξοδικώς, την ακολουθία των γεγονότων, τους συμβολισμούς και όλα τα παρεμφερή και υφέρποντα που υπάρχουν στην ταινία, όμως δίδονται λακωνικά, τα πιο απαραίτητα.

Σχόλια

  1. e, ligo poly symfwnoyme...Pantwn aksizei na diabasei kaneis to biblio prwta kai meta na dei thn tainia, h akoma aplça na to diabçasei kai na mhn thn dei...xexe..
    Thelw na pw den mas leei tipota kainoyrgio, akoloythei to biblio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ναι βρε αγαπητέ μου, τι καινούριο να μας πει; Αφού είναι "μεταφορά" του βιβλίου στο πανί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου