18 Σεπ 2007

Εξωτερική πολιτική μετά τις εκλογές

Ποτέ δεν θα φανταζόμουν τον εαυτό μου να γράφω κάποιο κείμενο σε σχέση με την πολιτική. Όχι γιατί δεν έχω πολιτικές ευαισθησίες, αλλά γιατί ίσως δεν με αντιπροσωπεύουν οι παρατάξεις που έχουν κυριαρχήσει στη Βουλή τα χρόνια που τουλάχιστον ζω. Δε σκοπεύω να πάρω κάποια πολιτική θέση όσο κι αν διαφανεί κάτι τέτοιο στη πορεία του άρθρου. Απλώς θα ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση μαζί σας, τώρα που πλέον πέρασε ο πανικός και δε θα κατηγορηθώ ως κομματόσκυλο/μη πολιτικοποιημένος και δε συμμαζεύεται.

Σήμερα θα ήθελα να γράψω για τα έρμα τα Σκόπια. Σκόπια.. Ακούστηκε πουθενά στη Γη χώρα να ονομάζεται με το όνομα της πρωτεύουσας πόλης της; Απ' τις λιγοστές μου γνώσεις, νομίζω πως όχι. Διαψεύστε με πλιζ.

Μακεδονία λοιπόν. Παντού. Σε όλους τους χάρτες. Η ψευδαίσθηση που έχει η μάνα μου, η γιαγιά μου, ο θειά μου απ' τα Τζουμέρκα, ότι όλος ο κόσμος έκλασε πατάτες όταν (πότε ακριβώς;;;) η Ελλάδα είπε (και ελάλησε τρομάρα της) ότι η Μακεδονία θα λέγεται ΠΓΔΜ(ΑΔΦΔΦΑΚΞΦΓΞΦΑΛΣΚΓΞ) και όλα τα άλλα γράμματα του αλφάβητου, είναι τουλάχιστον τραγική..

Ξέρω ξέρω. Μετά από αυτή τη παράγραφο, είμαι ήδη στα μάτια πολλών : Αμερικανάκι, Προδότης, βαθιά νυχτωμένος, ο πρώτος που πρέπει να σκοτώσουν οι Τούρκοι στη προσπάθειά μας να πάρουμε την Πόλη και πολλά άλλα πανέμορφα και τρυφερά. Για να μη θυμηθώ ότι στην Ελληνική Βουλή του 2007 που είναι και αναθεωρητική μπήκε ο Βελόπουλος και ο Γεωργιάδης και μου σηκωθεί η τρίχα και τους πάρει όλους και τους σηκώσει τώρα..

Η πάγια προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού ήταν ότι θα ασκήσουμε βέτο. Πού καλέ θα ασκήσουμε βέτο;;; Εκεί που είπαμε ότι μπορεί να μπει η Μακεδονία στην Ε.Ε. με οποιοδήποτε όνομα; Ποιό βέτο;

Να θυμίσω επίσης ότι 6-7 μήνες μετά την πρώτη εκλογή του Κ. Καραμανλή του νεώτερου οι ΗΠΑ αναγνώρισαν φαρδιά πλατιά τη Μακεδονία ως Μακεδονία.

Ένα θέμα, ένα ζήτημα για το οποίο σχεδόν έπεσε μια κυβέρνηση, δημιουργήθηκαν 2 διαδηλώσεις ενός εκατομμυρίου πολιτών έκαστη, πλέον, υπάρχει που και που στα ψιλά γράμματα, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση του πρώην πρωθυπουργού και ανατριχιαστικού χαμογελούντος, ότι σε 10 χρόνια, ούτε που θα το θυμόμαστε.

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι όσο γρηγορότερα το πάρουμε απόφαση, τόσο καλύτερα είναι. Επίσης πιστεύω ότι θα το πάρουμε απόφαση με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, δεν ασχολήθηκε, ούτε είχε σκοπό να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο σοβαρά. Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που το "ξεχάσαμε". Κάποια πράγματα, είναι δρομολογημένα και θα γίνουν. Ο χρόνος και ο τρόπος που θα γίνουν είναι άμεσα συνυφασμένα με την ετοιμότητα της Ελληνικής κοινωνίας να τα δεχτεί και με το επίπεδο ωριμότητάς της.

Η Ντοράκλα, θα το κάνει το "θαύμα" της, και μια ωραία πρωία θα ξυπνήσουν η μάνα μου, η θειά μου που λέγαμε και όλοι αυτοί που νομίζουν ότι ο κόσμος περιφέρεται γύρω από την Ελλάδα και θα πάρουν απόφαση ότι η Μακεδονία λέγεται Μακεδονία και τέλος. Ότι το Μακεδονικό "ζήτημα" εντάθηκε από τη ίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στην Ελλάδα και όλα τα σχετικά για επεκτατισμού της Μακεδονίας (ποιός καλέ; Ο Βελόπουλος που θέλει να πάρει την Πόλη και μπήκε στη βουλή δεν είναι πολεμοχαρής; ΌΟΟΟΧΙ;;;;) ανήκουν σε ένα μεγάλο βαθμό, γιατί Βελόπουλοι υπάρχουν παντού, στη σφαίρα της φαντασίας.

Για να μη φάω μήνυση απ' τον Βελόπουλο να πω ότι ακούμπησα 2 φορές την Ελλάδα που αιμοραγεί σε μια έκθεση βιβλίου και του έκανα την τιμή να του κάνω με αυτόν τον τρόπο διαφήμηση :Ρ

Πάντως, ετοιμαστείτε για πιο σκληρή, πιο ανατριχιαστική εξωτερική πολιτική. Η ΝΔ το απέδειξε στο παρελθόν. Δε λέω, ο Πάγκαλος ήταν ό,τι να' ναι. Αλλά μ' αρέσει ο "κλίνγκον" γιατί τα λέει σταράτα ρε αδερφέ. Τι θέλατε, είχε πει, να πάμε πάνω στους Τούρκους στα Ίμια και να πάμε σε πόλεμο, πηγαίνοντας τον τόπο 50 χρόνια πίσω;;

Όπως διάβασα και κάπου αλλού, ο τόπος, 50 χρόνια πριν, πάλι Παπανδρέου-Καραμανλή είχε. Ο τόπος τότε ήταν 50 χρόνια μπροστά; Ή τώρα είναι 50 χρόνια πίσω;;