19 Σεπ 2007

Bloggers, ακτιβιστές του διαδικτύου και άλλες αηδίες


Και έρχομαι να ρωτήΞω.. Να διαρρήξω τα ιμάτιά μου δηλαδή...

Ποιος έχρισε τους μπλόγκερς, ακτιβιστές; Τι είναι ακτιβιστής του διαδικτύου; Κάποιος που διαδηλώνει καθιστικά στη σελίδα του; Ποιος πήρε παραμάζωμα τους μπλόγκερς σαν ένα - άκουσον άκουσον - κίνημα(!) της νέας γενιάς;;;;;

Η μεγαλύτερη ίσως αστειότητα που άκουσα ήταν από τον Σεραφείμ Φυντανίδη στο ΣΚΑΪ το βράδυ των εκλογών, στην εκπομπή με τον Τιτάνα όπου ο κόσμος πήγε εκεί για να μιλήσει για τις εκλογές και ο Φυντανίδης κατέληξε να τους λέει "πατρικά" ότι οι νέοι έχουν καταλήξει να ερωτεύονται μέσα απ' το διαδίκτυο και άλλα τραγικότερα του Σοφοκλέους.. Ευτυχώς το συγκεκριμένο σχόλιο, χάθηκε μέσα στη συζήτηση.

Το να αναφέρεται κάποιος αόριστα και γενικά, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις προφανώς, ότι υπάρχει ένα "κίνημα από μπλόγκερς", είναι σαν να λέει πολύ απλά ότι μαζεύτηκα εγώ, ο Vrypan, ο Τιτάνας, ο Papo, η Ψιλικατζού, ο Northaura, o GordonGR, φτιάξαμε ένα σύλλογο που τον αποκαλέσαμε "Έλληνες Μπλόγκερς" και χαιρόμαστε μόνοι μας...

Αυτή η τάση στα Μέσα Ενημέρωσης(και ουχί επικοινωνίας), να κάνουν μόδα ό,τι τους συμφέρει ή καλύτερα, ό,τι πουλάει, με αηδιάζει. Και έρχεται η γνωστή γιαγιά μου και η μάνα μου πάλι, ακούγοντας ότι ο Κωστάκης έχει μπλογκ, να πουν "απαπα! αυτός, είναι απ' αυτούς που φωνάζουν για τις φωτιές, για τα δάση, για την Αμαλία, για τους γκέι(!)". Ασχέτως αν ο Κωστάκης στο μπλογκ του γράφει ποιήματα/αθλητικά/τι κάνει στο σχολείο/τι κάνει στη ζωή του. Λες και όλοι όσοι έχουν μπλογκ(και ουχί μπλόγκερς), γράφουν για την πολιτική, για το περιβάλλον και λοιπά και λοιπά.. Λες και όσοι διατηρούν μπλογκ, πιστεύουν ότι βρίζοντας και φωνάζοντας μέσα από το διαδίκτυο, σε μια κοινωνία που ένα συντριπτικό ποσοστό της είναι διαδικτυακά αγράμματο, θα ακουστούν και θα αλλάξουν τον τόπο.

Μαζευτείτε αγαπητά μου κανάλια, καναλάρχες, καναλοποιοί, εφημεριδοπώλες, εφημεριδάρχες, δημοσιογραφίσκοι(e basta). Δε δέχομαι να με κατηγοριοποιεί κανείς! Μ' ακούτε;;;! ΚΑΝΕΙΣ!