Bloggers, ακτιβιστές του διαδικτύου και άλλες αηδίες


Και έρχομαι να ρωτήΞω.. Να διαρρήξω τα ιμάτιά μου δηλαδή...

Ποιος έχρισε τους μπλόγκερς, ακτιβιστές; Τι είναι ακτιβιστής του διαδικτύου; Κάποιος που διαδηλώνει καθιστικά στη σελίδα του; Ποιος πήρε παραμάζωμα τους μπλόγκερς σαν ένα - άκουσον άκουσον - κίνημα(!) της νέας γενιάς;;;;;

Η μεγαλύτερη ίσως αστειότητα που άκουσα ήταν από τον Σεραφείμ Φυντανίδη στο ΣΚΑΪ το βράδυ των εκλογών, στην εκπομπή με τον Τιτάνα όπου ο κόσμος πήγε εκεί για να μιλήσει για τις εκλογές και ο Φυντανίδης κατέληξε να τους λέει "πατρικά" ότι οι νέοι έχουν καταλήξει να ερωτεύονται μέσα απ' το διαδίκτυο και άλλα τραγικότερα του Σοφοκλέους.. Ευτυχώς το συγκεκριμένο σχόλιο, χάθηκε μέσα στη συζήτηση.

Το να αναφέρεται κάποιος αόριστα και γενικά, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις προφανώς, ότι υπάρχει ένα "κίνημα από μπλόγκερς", είναι σαν να λέει πολύ απλά ότι μαζεύτηκα εγώ, ο Vrypan, ο Τιτάνας, ο Papo, η Ψιλικατζού, ο Northaura, o GordonGR, φτιάξαμε ένα σύλλογο που τον αποκαλέσαμε "Έλληνες Μπλόγκερς" και χαιρόμαστε μόνοι μας...

Αυτή η τάση στα Μέσα Ενημέρωσης(και ουχί επικοινωνίας), να κάνουν μόδα ό,τι τους συμφέρει ή καλύτερα, ό,τι πουλάει, με αηδιάζει. Και έρχεται η γνωστή γιαγιά μου και η μάνα μου πάλι, ακούγοντας ότι ο Κωστάκης έχει μπλογκ, να πουν "απαπα! αυτός, είναι απ' αυτούς που φωνάζουν για τις φωτιές, για τα δάση, για την Αμαλία, για τους γκέι(!)". Ασχέτως αν ο Κωστάκης στο μπλογκ του γράφει ποιήματα/αθλητικά/τι κάνει στο σχολείο/τι κάνει στη ζωή του. Λες και όλοι όσοι έχουν μπλογκ(και ουχί μπλόγκερς), γράφουν για την πολιτική, για το περιβάλλον και λοιπά και λοιπά.. Λες και όσοι διατηρούν μπλογκ, πιστεύουν ότι βρίζοντας και φωνάζοντας μέσα από το διαδίκτυο, σε μια κοινωνία που ένα συντριπτικό ποσοστό της είναι διαδικτυακά αγράμματο, θα ακουστούν και θα αλλάξουν τον τόπο.

Μαζευτείτε αγαπητά μου κανάλια, καναλάρχες, καναλοποιοί, εφημεριδοπώλες, εφημεριδάρχες, δημοσιογραφίσκοι(e basta). Δε δέχομαι να με κατηγοριοποιεί κανείς! Μ' ακούτε;;;! ΚΑΝΕΙΣ!

Σχόλια

  1. Μα ή μόνη δύναμη των νέων είναι τα μπλογκ! Ποιός ακούει τους νέους πια στη τηλεόραση; Η τηλεόραση είναι γερασμένη, προσφέρει μόνο άρτο και παιχνίδια (;) δηλαδή όλα παθητικά. Παθητική διασκέδαση.
    Θεωρώ που πολλές φορές ότνα βγαίνουν στους δρόμους και δεν βγαίνουν οι πολλοί, γίνεται τσάμπα...
    Τι άλλο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δανείζομαι μια λέξη, από την δική σου περιγραφή του εαυτού σου:
    Δραματικός (παραείσαι!)

    Κανείς δεν σε κατηγοριοποιεί, αν δεν το θέλεις.
    Ψυχραιμία...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "anilikos",
    συμφωνώ οτι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα κίνημα από bloggers. Δέχομαι οτι είναι μία κοινότητα που εκφράζεται με το ίδιο μέσο, αλλά αποτελείται από διαφορετικές προσωπικότητες που εκφράζουν τις δικές τους απόψεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανομοιογένεια και μόνο όταν συμβαίνουν γεγονότα που μας αγγίζουν όλους μας κατά τον ίδιο τρόπο, "φαίνεται" να λειτουργούμε συντονισμένα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από την ομαδοποίηση. Απλώς "κάποιοι" έχουν καταλάβει τη δύναμη του μέσου και προσπαθούν να το χειραγωγήσουν.
    Φιλη "olivia", ναί, πραγματικά για τους νέους, το διαδίκτυο τους δίνει μία ελευθερία έκφρασης που δεν έχουν αλλού. Όσο περνάνε τα χρόνια, η δύναμη του διαδικτύου θα μεγαλώνει και θα επηρεάζει τη ζωή μας σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό. Οι μεγαλύτερες γενειές όμως δεν γνωρίζουν από υπολογιστές και η διείσδυση του internet ακόμα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Άρα τα ιστολόγια έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν μία εναλλακτική μορφή πληροφόρησης και προβληματισμού για τον πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lucy εμφανώς δεν εμπέδωσες τι θέλω να πω και πως το λέω. Φταίει κατά πολύ ο τρόπος που εκφράζομαι.
    Και ναι, με κατηγοριοποιούν κι εμένα κι εσένα και όλους τους ιδιοκτήτες μπλογκς όταν σε βάζουν στο ίδιο τσουκάλι με άλλους. Άλλους με τους οποίους ούτε έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό ούτε καν έχετε συνεννοηθεί ζωντανά. Απλώς συμπίπτουν κάποιες ιδέες σας. Αν εσύ δεν το θεωρείς κατηγοριοποίηση, αυτό είναι άλλο θέμα.
    Αλλά, μιας και ανήκω σε μια "κατηγοριοποιημένη" ομάδα, έχω μια άλφα ευαισθησία περισσότερη γι' αυτού του είδους τις πράξεις.

    hint: Κατηγοριοποίηση είναι και όταν όλος ο κόσμος-και μιλάω πολύ σοβαρά και υπεύθυνα με άπειρα παραδείγματα αν θέλεις-θεωρεί ότι επειδή είμαι ομοφυλόφιλος, είμαι σώνει και καλά και παιδόφιλος και ψυχονευρωτικός και υστερικός και δε συμμαζεύεται.

    Εφάμιλλη μορφή κατηγοριοποίησης είναι και αυτό που αναφέρω.Χωρίς-ακόμα-το στοιχείο του ρατσισμού.

    Πολύ όμορφα το έθεσε ο Βήμας(:Ρ) λέγοντας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΠΛΑΝΗ από την ομαδοποίηση.

    Στο συγκεκριμένο θέμα δεν είμαι δραματικός. Ευαισθητοποιημένος είμαι.Και ευαισθητοποιημένος, σπάνια είσαι "παρά-".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θὰ συμφωνήσω ὅτι κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ σὲ κατηγοριοποιήσει, ἂν δὲν θέλεις νὰ κατηγοριοποιηθεῖς. Τὴν ἱστορία μὲ τοὺς μπλόγκερς τὴν ἄκουσα πρώτη φορὰ ὅταν πέθανε ἡ Ἀμαλία (γεγονὸς ποὺ μὲ ἄφησε παγερὰ ἀδιάφορο καὶ πεῖτε με ὅπως θέλετε) καὶ μετὰ ἀπὸ τὸν Ἀλαβάνο στὸ ντιμπέιτ.

    Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα, θὰ συμφωνήσω ὅτι ἡ «μπλόγερς Α.Ε.» ποὺ ἀνέφερες μιὰν ἄλλη φορὰ εἶναι ἁπλῶς μέσο χειραγώγησης τῶν ἱστολογίων. Ἀλλὰ εἶναι κάτι ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ γίνει ἀπὸ τὴ φύση τοῦ Διαδικτύου. Ἀφῆστε τοὺς θεωρητικοὺς νὰ λένε ὅ,τι θέλουν καὶ νὰ ἀντλοῦν ψήφους ἀπὸ ὅπου θέλουν. Καθένας καὶ καθεμία ἀπὸ ἐμᾶς εἶναι ξεχωριστὸς/ὴ καὶ ἁπλῶς ἐκφράζεται γραπτῶς ἢ κάνει ὅ,τι ἄλλο θέλει. Ἐκεῖ ἔγκειται ἡ δύναμη τοῦ Διαδικτύου, στὴν ἐλευθερία λόγου, σκέψης καὶ ἔκφρασης.

    Υ.Γ.: Σοῦ ἔχω πεῖ τὴ γνώμη μου γιὰ τὸν Ἀλαβάνο, ἔτσι; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ, Ανηλικούλη (ακόμα να ενηλικιωθείς εσύ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
    Σχημματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), κοσμογονία, θεογονία,....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι