Elizabeth: The Golden Age

Μεγαλοπρεπής, αυταρχική, ευερέθιστη, αγέρωχη, ανεξάρτητη.

Λέξεις που χαρακτηρίζουν και την παραγωγή αλλά και την πρωταγωνίστρια.

Αν σας άρεσε η ταινία του 1998, με το όμορφο καστ της και τις ιδιαίτερες ερμηνείες τότε, η "συνέχειά" της θα σας αρέσει τουλάχιστον άλλο τόσο.

Κάτω από τον ίδιο σκηνοθέτη, πιο πολεμική, πιο βασιλική και πιο ζουμερή(ίσως και πιο στα πρότυπα του Hollywood πράγμα που δεν μου αρέσει), η ταινία ασχολείται πλέον με τα χρόνια της κυριαρχίας της Ελισάβετ, κατά τα οποία η ανακάλυψη της Αμερικής, αλλά και η κόντρα με την τότε ναυτική αυτοκρατορία, την Ισπανία, βρίσκονται στο ζενίθ.

Προσπάθειες δολοφονίας, το διηνεκές μίσος της καθολικής εκκλησίας για την "επαναστάτρια" βασίλισσα και μια περίεργη έλξη, συνθέτουν τη πλοκή της ταινίας.

Η Cate Blanchett αποδεικνύει ότι είναι ηθοποιός με ταμπεραμέντο. Ο Clive, ok, σαν Clive. Θα πρότεινα να τη δείτε αφού κάνετε μια επανάληψη της Ελισάβετ του 1998. Οι συνδέσεις είναι πάρα πολλές. Ιδιαίτερη αίσθηση μου έκανε η "συνέχεια" της μουσικής και η σκηνή του χορού που παρέπεμπε στη ταινία του 1998 και στα νεανικότερα χρόνια της Ελισάβετ με πολλές αναμνήσεις και νοσταλγία για την ίδια.

4 αστεράκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι