Βήματα

Κάντε κι εσείς 1, 2 ή και περισσότερα βήματα μπροστά. Ενημερωθείτε!

Σχόλια

  1. πολύ ενδιαφέρον το λινκ, δεν το γνώριζα

    καληνυχτώ κι ελπίζω να είσαι καλύτερα σε σχ΄σεη με το προηγούμενο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν όλα αυτά τα τύπωνες, λέμε, και τα μοίραζες να τα διαβάσουν, σε μια ομάδα ανθρώπων από όλες τις οικονομικές-κοινωνικές τάξεις, διαφόρων ηλικιών και από όλα τα μορφωτικά επίπεδα, τι νομίζεις ότι θα γινόταν; Μα φυσικά όλοι θα συμφωνούσαν! Τι καλά που τα λέει, και ναι, έτσι είναι, κι εγώ αυτής της άποψης είμαι…. ΟΚ. Και πάει σε λίγο ο γιός/κόρη του ενός, που είναι στην ομάδα και έχει συμφωνήσει με όοολα αυτά, και του λέει «Ξέρεις μπαμπά, είμαι gay». Πάρτον κάτω τον πατέρα!
    Τι θέλω να πω. Δυστυχώς στη θεωρία είμαστε όλοι καλοί και ανεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι και και και. Στην πράξη όμως; Τι γίνεται; Εκεί φοβάμαι ότι το «μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας πάει» κάνει καλή δουλειά. Και πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Για να γίνουν τα βήματα μπροστά πρέπει να ανοίξουν τα μυαλά. Να δεχτούν νέα πράγματα και να μάθουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι…
    Συνέχισε να μας ενημερώνεις….κι εμείς να ανοίγουμε τα μυαλά μας!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ανήλικε, σε ευχαριστώ πολύ για την κίνησή σου αυτή μέσα από το ιστολόγιό σου. Δεν έγραψα σχόλιο νωρίτερα για να μην παρεξηγηθώ.
    Θα συμφωνήσω με τον el στα εξής: Nαι! χρειάζεται ενημέρωση. Ναί! από την θεωρία στην πράξη υπάρχει απόσταση. Όμως πιστεύω οτι αν τα κείμενα αυτά μοιράζονταν στον κόσμο, οι περισσότεροι (και ιδίως αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας) θα αντιδρούσαν αρνητικά. Πόσοι δεν θεωρούν την ομοφυλοφιλία ή τον σαδομαζοχισμό ανωμαλία; Ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο υπάρχει μεγάλος αρνητισμός, πουριτανισμός και έλλειψη ανεκτικότητας. Άρα ξεκινάμε με την θεωρία που δεν θεωρείται δεδομένη, ιδιαίτερα σε σχέση με τα σεξουαλικά ζητήματα. Οι πράξεις έπονται. Το θέμα είναι αν οι νέες γενιές θα κερδίσουν το στοίχημα, γιατί οι παλιές σε γενικές γραμμές το έχουν χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι