Μόδα, συρμός, μπουζούκια, emo και καημένη Ελλάδα..

Φεύγοντας απ' την Ελλάδα για σπουδές το 2000, άφησα μια Ελλάδα που σίγουρα, δεν ήταν το τελειότερο μέρος στον κόσμο, κάθε άλλο, αλλά τουλάχιστον βρισκόταν σε μια αξιοπρεπή θέση βρε αδερφέ.

Από τότε, κάθε φορά που επιστρέφω, βλέπω τη χώρα μου ένα σκαλί πιο κάτω, σε αξίες, σε διεκδικήσεις, σε αξιολόγηση των σοβαρών και των γελοίων θεμάτων..

Ο κόσμος - μέσω της τηλεόρασης - ασχολείται με το εξώγαμο το Πασχάλη, με το πόσες φορές πήγε στα μπουζούκια, πως είναι "ακτιβιστές" οι μπλόγκερς τρομάρα τους, με το πόσα πορνό βιντεάκια κατέγραψε στο κινητό του, με το αν είναι emo ή trendy, με τα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας(βλπ. Τατιανή), με τον Ζαχόπουλο, με το πώς ξύπνησε στραβά σήμερα ο ένας, πώς ξύθηκε ο άλλος και, πραγματικά, δε συμμαζεύεται..

Πέντε βδομάδες για το Ζαχόπουλο, 70 μέρες για τους emo, 45 τέρμενα για τον τάδε νεαρό που τραβούσε βίντεο τις συμμαθήτριές του στις τουαλέτες του σχολείου. Εν τω μεταξύ, Αγωγοί φυσικού αερίου, Ασφαλιστικά, συντάξεις, χαμηλοί μισθοί, νοσηλείες, Εθνικά θέματα, Δικαιοσύνη και διαφθορά, βρίσκονται στο περιθώριο, 135 δευτερόλεπτα πριν τα αθλητικά.

Η κυβέρνηση; Η οποιαδήποτε κυβέρνηση έτσι, δεν παίρνω κανενός το μέρος, κρύβεται πίσω από στομφώδεις δηλώσεις του τύπου: Το θέμα παραπέμπεται στην άμεμπτη και άσπιλη Ελληνική Δικαιοσύνη. Μέχρι και η διαφθορά στη Δικαιοσύνη, στην Άσπιλη Δικαιοσύνη παραπέμπεται!

Σ' αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να εκλέγουμε παραθΥριστές, όχι βουλευτές! Να πηγαίνουμε ωραία και καλά στις κάλπες, να παίρνουμε το ψηφοδέλτιο, να σταυρώνουμε Χατζινικολάου, Στάη, την άλλη του Ρουσόπουλου που δε τη θυμάμαι τώρα, Άδωνη φουλ καθότι πιο συχνά βλέπω αυτόν παρά τη μάνα μου όταν πάω Ελλάδα(αυτόν δεν το γλιτώνουμε ούτε από βουλευτή ούτε από παραθυριστή καθώς φαίνεται), να το πετάμε στην κάλπη για να ξέρουμε τουλάχιστον ότι εμείς τους θέλαμε να τους βλέπουμε όλη μέρα, κάθε μέρα..

Τώρα τελευταία δε, πολύ με έχει συγκινήσει η διαρρηχθήσα φιλία του Μάκη με το Θέμο. Δυο ονόματα του λαού, πώς λέμε Γιάγκος και Σώτος και Παντέλας.. Δώσε 3 βδομάδες γι' αυτό το θέμα. Γιατί άλλωστε να μην το παρακολουθήσεις; Μήπως ασχολείται κανείς με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης που θα μολύνει καθαρές θάλασσες και θα έχει φυσικό αέριο όλη η Ελλάδα εκτός από τον Έβρο; Μήπως ασχολείται κανείς με την ενεργειακή ανάγκη που έχει χρόνια τώρα η Ελλάδα; Μήπως ασχολείται κανείς με τη μόλυνση στους ποταμούς; Εκείνο το έρμο το παιδί, ένας Άλεξ, που λυσσούσαν μπλόγκερς κανάλια και άλλοι, το θυμάται κανείς; Αν έχουμε το μαλλί κουρτίνα μπροστά στο μάτι μας πείραξε; Αν το παιδί μας δεν είναι εθισμένο στην ΚΩΛΟτηλεόραση αλλά περνάει πιο δημιουργικά(150% αυτό) την ώρα του βρίσκοντας πληροφορίες για το χόμπι του στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να αγοράσει κάτι στην καλύτερη δυνατή τιμή χωρίς να τρέχει πάνω κάτω μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα;

Τα παιδιά που μοχθούν καθημερινά στον πόλεμο της ανεργίας και πασχίζουν για τα 700 ψωροευρώ που δε κλείνουν όχι τρύπες, αλλά πλέον ούτε στόματα, τα σκέφτεται κανείς;;;;; Τον καφέ που πάει στα 4 ευρώ;;;; Βγάλει εσύ τώρα κονδύλιο για καφέ από τα 700. Όχι ρε φίλε, βγάλε, κι άμα βγάλεις, θα σε πάρω για λογιστή μου γιατί θα είσαι και πολύ μάγκας!

Τι στον άνεμο μας πειράζει πλέον σ' αυτόν τον τόπο; Ε;;;; Τι;;;;;!!!!

Δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ συνωμοσιολόγος. Δε μπορώ να παραβλέψω όμως κάποιες συμπτώσεις. Δεν μπορώ..



Τον Σεπτέμβριο 1994 ο δρ. Χένρυ Κίσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο
της Ουάσιγκτον σε συγκέντρωση κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και
επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, έκανε την εξής ιστορική
δήλωση:

“Ο λαός των Γκρεκών είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις
πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την
θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε
δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί
στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή
μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας και την πολιτική των Η.Π.Α…”.




Καλησπέρα και honestly καλή τύχη...


Σχόλια

  1. Παντα ετσι ηταν με ελαφρια οπισθοχοριση .Αν εισαι απο εξω βλεπεις τα πραγματα αλλιως ειναι θεμα γωνιας.
    Σιγουρα για ολα φταινε οι αλλοι Αμεικλανοι κλποι σκατεινοι κυκλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για μας ανήλικε που είμασταν εδώ, ίδια είναι τα πράγματα. Εγώ πίστευα, ότι ήταν που μεγάλωνα και μπορούσα να διακρίνω τις αλλαγές. Αλλά τελικά δεν είναι έτσι, άλλαξαν πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επικαιρότητα έχει καταντήσει καθημενότητα... πιάνουν ότι μας καίει το αναλύουν μέχρι αηδίας και κουράζουν αφόρητα. Το θέμα για να αναλυθεί πρέπει να είναι πιασάρικο, όπως καταλαβαίνεις τα θέματα που προτείνεις δεν είναι απο αυτα, δυστηχώς. Το κακό είναι ότι έτσι θα συνεχιστεί... Ας περιοριστούμε στην προσωπικό ψάξιμο και ενημέρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον Ηφαιστίωνα.
    Βέβαια, ως αισιόδοξος, χαίρομαι που καθημερινά πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Κάποια στιγμή θα πιάσουμε τον πάτο (αυτά τα αντανακλαστικά που υπάρχουν ακόμα με ανησυχούν, αλλά ευτυχώς ελαττώνονται) και το επόμενο στάδιο είναι η άνοδος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα την προλάβω εγώ ή τα ανίψια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνω με την χειροτέρευση, αλλά να λέμε ότι είναι συνωμοσία του Χένρυ κισσινγκερ, ε, υπερβολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ αλχημιστή, πόσο πιστεύεις ότι μπορεί ένας Αμερικανικός δάκτυλος να επιδράσει στην Ελληνική πραγματικότητα χωρίς ουσιαστικά να το πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης;

    Δε ξέρω αν έφτασαν τα χαμπέρια στο Μπραζίλ, αλλά εν Ελλάδι, λέγεται ότι το μπαμ του σκανδάλου Ζαχόπουλου στην προκειμένη στιγμή και όχι κάποια άλλη στιγμή, έγινε λόγω "ανοίγματος" της κυβέρνησης στη Ρωσία (βλπ. Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υπογραφή της συμφωνίας προχθές).

    Μπλεγμένοι φέρονται ΕΥΠ, μυστικές υπηρεσίες και δε συμμαζεύεται, δίνοντας το απαραίτητο υλικό παρακολούθησης και καταγραφής στην 35χρονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι