Πτυχία: Ακόμα όχι το δικό μου.



Σήμερα έπαιρνε πτυχίο μια φίλη μου από Γιαννιτσά. Πολύ φορτισμένη στιγμή για τη ζωή κάθε φοιτητή. Μαζί μ'αυτήν έπαιρναν πτυχίο άλλοι 7 Έλληνες, 3 Ιταλοί κι ένα παιδί από το Τζιμπουτί.

Η τελετή, λιτή. Ο κάθε υποψήφιος παρουσίαζε την πτυχιακή του στην επιτροπή των καθηγητών για περίπου 10 λεπτά, οι συγγενείς μέσα στην αίθουσα - τίγκα στην Ελληνίδα μαμά με το δάκρυ και τον πατέρα με την κάμερα - η επιτροπή αφού παρουσίασαν όλοι οι υποψήφιοι τις εργασίες τους, αποσύρεται και καλά για να αποφασίσει και εν τέλει κάποιος από τους πτυχιούχους διαβάζει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Τον όρκο τον διαβάζει αυτός με τον μεγαλύτερο βαθμό. Σήμερα ήταν μια συμφοιτήτριά μου, την οποία συμπαθούσα πάντα, αν και δε μιλούσαμε ιδιαίτερα πολύ. Απλώς είναι από εκείνους τους ανθρώπους που τους νοιώθεις οικείους αμέσως.

Μόλις άρχισε να διαβάζει τον όρκο, δάκρυσε, έσπασε η φωνή της.. Εκείνη τη στιγμή, με το ζόρι κρατήθηκα να μην τα μπήξω κι εγώ.. Η άτιμη με συγκίνησε πάρα πολύ. Αργότερα της μίλησα, την έσφιξα στην αγγαλιά μου και ειλικρινά τώρα που γράφω αυτά, έχω μια τάση πάλι.. Αν πάρω εγώ πτυχίο, να δούμε πόσα χαρτομάντηλα θα χρειαστώ.. Σιχτίρ :Ρ

Μετά, όλοι έξω από την αίθουσα, φωτογραφίες, συγχαρίκια, και όλα τα σχετικά. Είδα και το παιδί από το Τζιμπουτί κι εκεί μου σπάραξε πάλι η καρδιά.. Όλοι είχαν φίλους, συγγενείς δίπλα τους, αυτός, είχε 1-2 φίλους μόνο.. Ούτε πατέρας, ούτε μάνα.. Πολύ σκληρό.. Πολύ..

Το βραδάκι μας έχει τραπέζι η Ελληνίς. Έτσι να το γιορτάσουμε λίγο.

Πιστεύω πως μετά τα όσα περνάει ο καθένας μας εδώ στα ξένα, μετά τους τόσους κόπους, τα βάσανα, τις κρίσεις, τη μελαγχολία και την απομόνωση, η στιγμή που σε αναγορεύουν Δόκτωρα, είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο..

Μακάρι να φτάσει γρήγορα η ώρα.. Γιατί, το θέλω..

Σχόλια

  1. Άντε! Άντε! Και στα δικά σου!

    Προλαβαίνω να βγάλω νέο διαβατήριο και να ζητήσω άδεια ή όχι;
    ( ^----- κακιούλα ;))) -----^ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προλαβαίνεις διαβατήριο, ταυτότητα, καινούργια ταυτότητα, σπίτι να χτίσεις, λίφτινγκ να κάνεις, με τα γόνατα να έρθεις για τάμα.

    Γενικά προλαβαίνεις με μεγάλη χαλαρότητα, don't worry.

    *ξέχασαν να σου απαντήσω προχθές, παρδόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! Ωραία! Μην αγχωθώ κιόλας! ;)

    Η ξαδέλφη (η γνωστή στο παν-internet) χτες που την επισκέφτηκα για να κανονίσουμε τα διαδικαστικά για τα βαφτίσια της κόρης της (Th-G = μέλλων βουλευτής ;p), και αφού της ανέφερα τι κάνεις και για την τελετή (πάντα με ρωτάει και έχεις χαιρετίσματα), μου ζήτησε να σε ρωτήσω στα πόσα χρόνια τελειώνει κάποιος την ιατρική στην Ιταλία (το ελάχιστο και το σύνηθες).

    Ελπίζω και εκεί να έχετε μιαν ηλιόλουστη μέρα, όπως και εδώ, και ήδη να έχεις φορέσει ρουχαλάκια και παπουτσάκια ( ;) ) και να αλωνίζεις τη μπότα της Ιταλίας!

    Μάκια! Μάκια!

    (μήπως έγραψα πολλά, επειδή είχα καιρό να μπω στο Διαδίκτυο και μου έλειψε το γράψιμο; :/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σού εύχομαι λοιπόν, γρήγορα να φτάσει αυτή η ώρα...

    Καλή σου βδομάδα κι αν θες πέρνα κι από το MET.tv που επανήλθε με τη 2η θεματική του εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι συγκηνητικό ναι.... θα δεις.. Ένα κεφάλαιο κλείνει..

    ΥΓ. Εγώ είδα εδώ άτομα που δεν είχαν κανέναν να τους συγχαρεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ωρα της ορκομωσιας(παρα το τυπικο της υποθεσης)ειναι γεματη απο συμπλοκα και φορτια ικανα να μετουσιωσουν αυτο που εισαι..ως εκεινη τη στιγμη.Υπερβολικο; Οχι..αφου ο ομφαλιος λωρος απο την ανεμελια και τη γλυκια αγωνια της αφιξης στον προορισμο σου, αποκοπτεται και λαμβανεις το εισιτηριο για μια νεα ζωη, οπου καλεισαι να επαναπροσδιορισεις κοσμοθεωρια και ταυτοτητα..Για εμενα ηταν μια ''συμπυκνωμενη'' στιγμη, στα ασφυκτικα πλαισια της οποιας οι αναμνησεις διαδεχονταν η μια την αλλη..Ειναι ενας επισημος αποχαιρετισμος, κατι που θ' αναμοχλευεις με νοσταλγικοτητα στο εγγυς και απωτερο μελλον..Γι αυτο η οποια προσμονη αξιζει τον κοπο..Αν και ουδεποτε αποχαιρετας προσωπα και καταστασεις που εχουν διεισδυσει μεσα σου..εχουν χρεωθει εσαει στις αποσκευες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ανώνυμε, δε θα σχολιάσω, απλώς θα πως ένα "ευχαριστώ". Γράφεις υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι