La Zona (2007)


Εντελώς τυχαία, έπεσα σ'αυτή τη ταινία. Δεν ήξερα καν τι διαπραγματευόταν αλλά μιας και με τις Ισπανόφωνες, τα πάω καλά συνήθως, είπα να το αποτολμήσω. Ήταν ό,τι καλύτερο μετά από το τραγικό γεγονός με την "αυτόματη" ενοχοποίηση κάποιων κατηγορουμένων στην Ελλάδα..

Υπόθεση:
Στο Μεξικό, όπου οι φτωχογειτονιές είναι χωρισμένες με τις πιο πλούσιες με τείχη, βρίσκεται και η Zona. Οι κάτοικοί της, με δικούς τους ρυθμούς, δικούς τους κόσμους αλλά πάνω απ'όλα δικούς τους νόμους, ζουν αποκομμένοι με τείχη από τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μια καταιγίδα, καταστρέφεται ένα κομμάτι του τείχους και μια παρέα παιδιών μπαίνουν στην απαγορευμένη ζώνη για να κλέψουν. Σαν αποτέλεσμα, μια ηλικιωμένη σκοτώνεται και ο Μιγκέλ, μοναδικός επιζών της κλοπής, διώκεται σαν ο ένοχος της δολοφονίας. Ο Αλεχάντρο προσπαθεί να τον βοηθήσει, απρόθυμα στην αρχή, αλλά προσπαθώντας να καταλάβει τι πραγματικά έγινε.

Αξιολόγηση:
Η ταινία κράτησε αρκετά έντονα το ενδιαφέρον μου, αν και δεν θα τη χαρακτήριζα ακριβώς ταινία δράσης. Αυτό που αξίζει από τη ταινία είναι η πλοκή της. Ανταποκρίνεται σε διενέξεις φτωχών και πλούσιων, μεταναστών και ντόπιων, σκούρων και λευκών, λευκών και σκούρων(...), μουσουλμάνων και χριστιανών, χριστιανών και μουσουλμάνων και όπου αλλού υπάρχει ρατσισμός.

Το τραγικό:
Αυτού του είδους οι διαχωρισμοί στις πόλεις, υπάρχουν πράγματι στο Μεξικό...

Δείτε τη μια καλοκαιρινή νύχτα, πριν από ένα ποτό σε κάποιο παραλιακό μπαράκι.

3,5 Αστεράκια

imdb

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου