Πώς Χρησιμοποιούμε το Disqus και ΔΕΝ έχουμε προβλήματα PART 2

Συνεχίζουμε από το πρώτο μέρος.

1.Μια βασική λειτουργία που ξέχασα να αναφέρω είναι το κουμπάκι "edit". Με τη νέα πλατφρόμα μπορείτε ανα πάσα στιγμή, να αλλάξετε κάτι στο σχόλιό σας, να διορθώσετε ορθογραφικά, να συμπληρώσετε κάτι που ξεχάσατε(πόσες φορές χρειάστηκε να το κάνω...) και γενικά να είστε εσείς κύριοι του σχολίου σας.

2.Όταν κανετε hover με το ποντίκι πάνω στο εικονίδιό σας σε ένα σχόλιο(hover=περνάω τον δρομέα του ποντικιού από πάνω, όχι ολόκληρο το ποντίκι :Ρ) ξεπροβάλλει όμορφα και ωραία ένα παραθυράκι που σας δείχνει τα τελευταία σας σχόλια ή αντίστοιχα τα τελευταία σχόλια κάποιου άλλου αν το κάνετε στο εικονίδιο κάποιου άλλου.

Ακόμα κι αν δεν έχετε εγγραφεί στο Disqus έχετε προσωρινό δικό σας προφίλ όπως θα δείτε σ'αυτό το παραθυράκι και πατώντας πάνω στο "view full profile" μπορείτε να το δείτε και να ψάξετε δικά σας παλαιότερα σχόλια σε όποιο blog και να τα κάνατε (που χρησιμοποιεί Disqus).


3.Όπως θα παρατηρήσατε λοιπόν, σας έρχονται emails με τις απαντήσεις του κάθε τυχάρπαστου που δεν κατάλαβε ότι για να πει κάτι χωρίς να θέλει να το διαβάσετε εσείς, ΔΕΝ πρέπει να πατήσει το "reply" κάτω απ' το δικό σας σχόλιο.

Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;

Όπως είπαμε, προσωρινά τουλάχιστον, δεν υπάρχει επιλογή για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στο disqus.com να μη λαμβάνουν ειδοποιήσεις με mail.

Αν εγγραφείτε λοιπόν, πηγαίνοντας στο λογαριασμό σας στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, θα δείτε ότι μπορείτε να πείτε στο disqus, να στέλνει τις απαντήσεις σε δικά σας σχόλια στο mail σας ή όχι. Cute huh?


4.Οι ιδιοκτήτες του blog, μπορούνε πλέον να μπλοκάρουν τα ανεπιθύμητα ή ενοχλητικά σχόλια/σχολιαστές είτε μέσω nickname είτε μέσω IP address που είναι και το καλύτερο.

5.Για να εγγραφείτε στο feed ενός άρθρου μόνο, ή στο feed με τα σχόλια, δεν έχετε να κάνετε άλλο απ' το να πατήσετε στο όμορφο κουμπάκι που γράφει "Options" κάτω από κάθε ποστ και να ακολουθήσετε το Thread. Τι πιο απλό; (rss παρακαλώ, όχι atom)

Το Disqus νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό και πολύ χάρηκα που το υιοθέτησα, αρκεί βέβαια να δω και τις βελτιώσεις που περιμένω (html, tags κλπ). Παρατήρησα ότι τη Κυριακή το site έπεσε, συνεπώς δεν μπορούσατε να σχολιάσετε κιόλας. Ελπίζω να διορθωθεί γρήγορα το πρόβλημα. Άλλωστε, εδώ το twitter κοντεύει να κάνει είδηση την ώρα που λειτουργεί :Ρ

Όποιος θέλει, συμπληρώνει κάτι που ξέχασα ή μου διέφυγε ή ακόμα δεν έχω ανακαλύψει :)

Να σημειώσουμε ότι τα σχόλια στο blog από τη στιγμή που μπήκε το disqus έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε σχέση με πριν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι