Πάρτε βελόνα και κλωστή

κι αρχίστε...

Διαβάζω αυτές τις μέρες κάτι αναγούλες περί "δήμευσης" λέει των ακίνητων τραπεζικών λογαριασμών. Αν, με άλλα λόγια, έχεις λεφτάκια μέσα στην τράπεζα(οι παρόντες εξαιρούνται) που τα έχεις εκεί για μια ώρα ανάγκης, για να μην τα έχεις και σε μπουρδουκλώνουν μέσα στο σπίτι, για να μην τα βρει η γυναίκα σου και τα κάνει τσάντες και παπούτσια και γενικά για οποιονδήποτε λόγο τα δίνεις στην Τράπεζα να τα επενδύει όπως θέλει αυτή και δεν τα επενδύεις εσύ γιατί δεν σου φτάνουν κιόλας, το καλό, χρυσό, μαλαματένιο κράτος πρόνοιας, προνοεί να σου τα πάρει βρε, γιατί αφού δεν τα κινείς, δεν τα θέλεις κιόλας.



Δεν τα κινείς, δεν τα θέλεις, δεν τα δούλεψες, δεν ιδροκόπησες γι' αυτά. Γενικότερα ένα "δεν" αξιώνει την δήμευση του λογαριασμού σου. Μαθαίνω δε, ότι θα ακριβύνουν δυσανάλογα τα είδη ραπτικής και τα ανατομικά στρώματα. Αυτή η κίνηση σκοπό θα έχει να αποτρέψει τους δύσμοιρους πολίτες απ' το να ράβουν τα χρήματα-ποτισμένα-με-ιδρώτα μέσα στα στρώματά τους και να τα κλωσσάνε εκεί κάθε βράδυ, με το άγχος αν θα μπει ο άλφα, βήτα, γάμα κακοποιός (μιας και έχουμε και την απαραίτητη ασφάλεια χάρη στην ΕΑ και τις επιτυχίες της-να βρίσκει τον κακοποιό πάντα ΜΕΤΑ το έγκλημα) και τα σηκώσει μαζί με το στρώμα και πιθανώς και τον κοιμόμενο επί τω στρώματι.


Διαβλέπω να αδειάζουν οι τενεκέδες της φέτας απ' τα σούπερμάρκετ - μιας κι άλλοι τενεκέδες που κυκλοφορούν λυτοί, νομίζουν ότι είναι φωστήρες ζωοδότες - και να γεμίζουν με τις λύρες νταν νταν νταν. Αλλά κι έτσι να γίνει, που θα τον θάψεις τον τενεκέ; Στο τσιμέντο, στα πλακάκια; Κι αν βρεις αυλίτσα και μια σταλιά χωματάκι, ποιός μου λέει ότι αύριο δεν θα δημευτεί κι αυτό, μιας και δεν θα φυτρώνει τίποτε από πάνω λόγω της έλλειψης νερού;





Δημεύσατε δημεύσατε αγαπητοί. Διότι έτσι αναγκάζετε τους απλούς πολίτες, να κάνουν τις μεγαλοεπενδύσεις με τα λεφτάκια τους, για να σωθεί τοιουτοτρόπως αυτή η βαριόμοιρη χώρα. Έτσι θα λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα. Εύγε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι