Fringe: J. J. Abrams Rulez!

Fringe (TV series)Image via Wikipedia
Κι εκεί που περιμένουμε την επόμενη σεζόν του LOST, έρχεται το FRINGE στην TV από τον J J Abrams να μας συγκλονίσει. Fringe Science είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για ψευδοεπιστήμες που μελετούν αλλόκοτα και "περιθωριακά" φαινόμενα όπως η τηλεμεταφορά, επαναφορά στη ζωή, ικανότητα του να είσαι αόρατος και έλεγχος του μυαλού. Πόσο ακραία θα είναι αυτή του η τηλεοπτική - για εμένα ήδη - επιτυχία; Θα είναι ένα άλλο X-Files;

Το αγαπημένο μεταφορικό μέσο του συγγραφέα, ένα αεροπλάνο, συγκεκριμένα οι επιβάτες του, παθαίνουν ένα περίεργο ατύχημα. Μια πράκτωρας του FBI προσπαθεί να αναζητήσει τους λόγους της τραγωδίας και ψάχνοντας βρίσκεται μπροστά σε έναν φυλακισμένο, με περιοριστικούς όρους να επισκέπτεται μόνο από μέλη της οικογένειας. Έτσι έρχεται σε επαφή με τον γιο του που τον ενσαρκώνει ο Joshua Jackson.

Η πράκτωρας Olivia Dunham (Anna Torv) προσπαθώντας να ανακαλύψει όχι μόνο την αιτία του δυστυχήματος αλλά και τη θεραπεία για τον αγαπημένο της που εκτέθηκε σε κάποιο σχετικό χημικό, διαμορφώνει τις συνθήκες για να αναβιώσει το εργαστήριο του φυλακισμένου Bishop. Μέσα από αυτό και λίγη Fringe science μαθαίνει πληροφορίες και σιγά σιγά μπαίνουμε μαζί της στα ενδότερα της υπόθεσης.

Τι έγινε στο αεροπλάνο; Τι ουσίες επηρέασαν τον αγαπημένο της Olivia και πως εμπλέκεται η εταιρία Massive Dynamics με την κυρία με το μηχανικό χέρι στην όλη υπόθεση;

Μου άρεσε ιδιαίτερα η σκηνοθεσία του επεισοδίου, η διάχυτη ατμόσφαιρα φουτουρισμού, μέχρι και τα bold τρισδιάστατα γράμματα - tags για τις τοποθεσίες. Το πρώτο επισόδειο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια καλογυρισμένη ταινία. Δεν είναι άλλο ένα Χ-Files. Δεν είναι άλλο ένα LOST. Είναι το Fringe!

Περιμένω εναγωνίως το επόμενο επεισόδιο!

All you LOST fans, just watch it!



Reblog this post [with Zemanta]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι