Ξεν-Έρωτος

Ο φίλος με τη φίλη. Ο φίλος με το φίλο. Η φίλη με το φίλο. Δυο φίλοι. Δυο εραστές. Τα ζάρια της παρτίδας είναι πάντα δύο. Το χέρι που τα ρίχνει, ο εαυτός μας.

Τι σημαίνει έρωτας; Τι φιλία και τι ανθρώπινη σχέση; Που χάνονται και που βρίσκονται και πάλι δυο άνθρωποι που μιλούν την ίδια γλώσσα, σε άλλη συχνότητα; Πότε πονάς περισσότερο; Όταν δίνεσαι ολοκληρωτικά ή όταν έχεις τη ζωή σου εικονοστάσι, λατρεύοντας έναν άγνωστο Θεό, που εσύ έχεις κατονομάσει ευτυχία;

Αδύνατον να απαντηθεί έστω και ένα από τα παραπάνω. Οι καταστάσεις, αυτές οι απροσδιόριστες και ασυνάρτητες καταστάσεις, οδηγούν τα βήματα και τις αντιδράσεις μας σε άγνωστα μονοπάτια. Σε διαδρόμους ξενοδοχείων, με επώνυμα δωμάτια.

Από 'δώ, ο πόνος. Χρώματα γήινα. Μουντά. Θυμίζουν αίμα και λάσπη με δάκρυα δουλεμένα. Τα παραθυρόφυλλα κλειστά. Κι ο φωτοδότης ήλιος, παλεύει με το ύφασμα της κουρτίνας, να αγγίξει τον ακίνητο και πυκνό αέρα του δωματίου.

Στ'αριστερά σας η θλίψη. Κρύα. Χωρίς θέρμανση. Με γυάλινες βεράντες και διάφανους τοίχους. Οι ένοικοι εκθέτουν τον ίδιο τους τον εαυτό, 24/7, σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Τα χρώματα παγωμένα. Και οι ένοικοι, τυφλώνονται απ' τη λάμψη του φωτός.

Στο βάθος του διαδρόμου δεξιά σας, η ανασφάλεια. Το δωμάτιο έχει κεντρική θέρμανση, αλλά κανείς δεν ξέρει πως να την ρυθμίζει. Έτσι οι ένοικοι μπορεί να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Τη επαφή με το χρόνο. Ο ήλιος χάνεται και βγαίνει, χωρίς ρυθμό κι όσο κι αν ψάχνεις λογική, αυτή έχει τελειώσει μέσα στο ψυγειάκι με το τενεκεδένιο συναίσθημα.

Στην άλλη πτέρυγα του ξενοδοχείου, είναι η προεδρική σουίτα μας, που με καμάρι έχουμε ονομάσει Χημεία. Αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και την κρεβατοκάμαρα που είναι χωρισμένη από την υπόλοιπη εγκατάσταση με σεπαρέ κινέζικο. Υπάρχουν εγκαταστάσεις για συμβούλια και προβολή των αποφάσεων σε πίνακα, δώρο το organizer για κάθε ένοικο. Φύλλα και στυλό δεν περιλαμβάνονται.

Στο δωμάτιο υπηρεσίας έχουμε σφουγγαρίστρες και φαράσια. Μια φορά στις 15, σας παραδίδουμε καθαριστικά και σκούπες ώστε να διατηρείτε τους χώρους σας καθαρούς. Οι ένοικοι καθίστανται υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία κάθε δωματίου. Δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν αλλαγή, παρά μόνο όταν κριθούν από ειδική επιτροπή.

Στην υποδοχή η Πραγματικότητα παρακολουθεί αλλά δε μιλάει. Μόνο κατόπιν τηλεφωνικής κλήσεως επεμβαίνει. Η Πραγματικότητα δεν μπορεί να επέμβει στο δωμάτιο Θλίψης.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου σας ενημερώνει ότι στον παρακείμενο λόφο, έχει σχεδιάσει να χτίσει το συγκρότημα Αγάπη που θα είναι αντιγραφή του συγκροτήματος Έρωτας. Η τιμή διαμονής στην Αγάπη, δεν έχει διευκρινιστεί, γνωρίζουμε όμως ότι πρόκειται για υπερλουξ κατασκευή και ο ένοικος μπορεί να διακοσμήσει όπως επιθυμεί τον χώρο καθώς η διαμονή θα είναι διαρκείας.

Σας ευχόμαστε μια άνετη, πονεμένη, υγιή, θλιμμένη και Πραγματική διαμονή. Ο Διευθυντής κύριος Εγωισμός και το προσωπικό του, θα φροντίσουν ώστε κάθε σας ανάγκη, να παραμείνει αποκλειστικά δική σας και να πονέσει περισσότερο τους διπλανούς σας. Εγγραφείτε τώρα στο πρόγραμμα frequent Visitor και αποκτήστε την κάρτα "Απολαύστε τη ΖΩΗ"

Το ξενοδοχείο μας ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων ΖΩΗ & co.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Άνομοι

Το νησί μου