Κυριακή στην Ιταλία: Κρυώνουμε και τρώμε

Μπορεί αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία να έπεσε πάρα πολύ, με πραγματική θερμοκρασία -12 αλλά η αντιληπτή θερμοκρασία ήταν γύρω στο -19, λόγω τρελού αέρα και χιονιού, αλλά τουλάχιστον ζεσταθήκαμε αλλιώς ;)



Με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, είδαμε αυτό το σκηνικό, με τα συντριβάνια παγωμένα και τον πάγο 3-4 δάχτυλα χοντρό. Η δοκιμή με το πόδι έδειξε ότι ο πάγος κρατούσε αρκετά καλά, αλλά σίγουρα δεν ήταν ιδανικός για πατινάζ!

Γι αυτό λοιπόν και είπαμε να κλειστούμε σπιτάκι μας και να μαγειρέψουμε το κάτωθι αυτοκρατορικό έδεσμα, επονομαζόμενο και μουσακάς. Ο μουσακάς έγινε σύμφωνα με μια συνταγή που βρήκα στο νετ, αλλά χωρίς να τηγανιστούν οι πατάτες και οι μελιτζάνες. Αντί για τηγάνισμα, τις άλειψα με λίγο λαδάκι, και τις έβαλα στο φούρνο για ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο να μαραθούν. Υποτίθεται πως έτσι γίνεται πιο ελαφρύς. Ναι.. Κι εγώ απόψε θα πάρω το Όσκαρ(για να μην ξεχνιόμαστε ότι σήμερα τα ξημερώματα είναι η τελετή των Όσκαρ). Ήρθε και έκατσε ωραιότατα στο στομαχάκι και δεν ξεκουνιέται όσο κι αν περπατήσαμε μετά μέσα στο κρύο!

Ο μουσακάς μετά την εφόρμιση, αφού δεν έμεινε ώρα από τη στιγμή που βγήκε από το φούρνο για να βγάλω φωτό ολόκληρο το ταψί.




Αυτό που χάρηκα πολύ ήταν η μπεσαμέλ που μου πέτυχε κάργα :Ρ

Έλαβα και φωτό από την ορκωμοσία του αδερφού στη Λαμία. Πολύ συγκινήθηκα, αλλά κρατήθηκα μπροστά στο αμόρε, μην ξεφτιλιστούμε εντελώς :) Του πάνε τα χακί :)

Σημείωση: Χθες βράδυ είπαμε με το αμόρε να δούμε θρίλερ. Είδαμε λοιπόν το Hellraiser 3:Hell on earth. ΗΗΗΗΗΗΗΗ μαλακία λέμε. Τραγικό.. Κοντέψαμε να κοιμηθούμε. Ο άλλος δηλαδή, τον πήρε ελαφρώς! Είχαμε "παραγγείλει" και το IT αλλά αργούσε το delivery :)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι