Sour Cherry Cheesecake


Δεν κουράζω με ιστορίες, αρχίζουμε με τα υλικά:
175 γρ. digestive μπισκότα
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια με όλα τα λιπαρά να γουστάρουμε τρελά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. κρέμα γάλακτος
Μαρμελάδα αγριοκέρασο.

Και εκτελούμε κατά βούληση.



Περνάμε τα μπισκότα μας από το multi. Αν δεν έχουμε όπως εγώ, τα βάζουμε σε σακουλάκι και περνάμε κάτι από επάνω, μέχρι να πουν ΑΜΑΝ. Προτιμήστε τον πλάστη.



Αφού λιώσουμε το βούτυρο, ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα τριμμένα μπισκότα, περιχύνουμε με το βούτυρο και απλώνουμε στο ταψάκι μας, πατώντας με πείσμα από επάνω με τη χερούκλα ώστε να γίνει μια λεπτή συμπαγής στρώση.



Σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε το Philadelphia μας και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε να σχηματίζεται μια ομοιογενής και άκρως λαχταριστή κρέμα στην οποία ΔΕΝ βουτάμε τη δαχτυλάρα μας μέσα αλλά κάνουμε υπομονή μέχρι να τελειώσουμε τη διαδικασία!



Αν η κρέμα γάλακτος που αγοράσαμε έχει ήδη ζάχαρη μέσα, στο προηγούμενο βήμα βάζουμε λιγότερη άχνη ζάχαρη για να μην κάνουμε γλυκατζούρα το ελαφρύτατο γλυκάκι μας.
Σε ένα άλλο μπωλ λοιπόν, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χωρίς ίχνος οίκτου, με το σύρμα μας (αν πάλι δεν έχουμε μίξερ όπως εγώ), χτυπάμε μέχρι να δούμε την σαντιγύ να σχηματίζεται μπροστά μας, πηκτή πηκτή και υπέροχη.





Μόλις γίνει η σαντιγί μας, ρίχνουμε μέσα το τυράκι μας και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στα στρωμένα μπισκότα μας και αφού τη στρώσουμε καλά και ομοιογενώς, βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να καθίσει καλά η σαντιγί. Πιθανώς και ολόκληρη νύχτα αν χρειαστεί.



Αφού βγάλουμε το ταψάκι από το ψυγείο, εκτελούμε την επίστρωση μαρμελάδας, η οποία έχει και το μυστικό του cheesecake. Δεν παίρνουμε αβέρτα το βαζάκι και το γυρίζουμε τ'ανάσκελο πάνω στο ταψάκι! Παίρνουμε το σουρωτηράκι μας, αυτό που χρησιμοποιούμε για το τσάι βρε, και βάζουμε λίγη λίγη μαρμελάδα εκεί και την πατάμε με ένα κουτάλι. Από κάτω βγαίνει η κρεμούλα που όλοι αγαπάμε πάνω από το cheesecake!


Φυσικά ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περαιτέρω δέσιμο του γλυκού :)

Τα φιλιά μου!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι