Spam ή ενοχλητική ηλεκτρονική αλληλογραφία

Όλοι αναρωτιόμαστε πως διάλο και γιατί, μας έρχονται αζήτητα, ανεπιθύμητα κι ενοχλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στα προσωπικά μας emails..

Παράδειγμα:
Παιδάκι 3 χρονών πεθαίνει και χρειάζεται τη βοήθειά σας. Αν στείλετε αυτό το mail παίρνει 3 ευρώ το κάθε μήνυμα, η Micro$oft θα του δώσει ένα πισί κι ένα αεροπλάνο δώρο, κλπ κλπ κλπ.

Εντάξει, δικαίωμα του καθενός να πιστέψει κάτι τέτοιο. Δεν θα ασχοληθώ με αυτό τουλάχιστον εδώ.

Πατάτε όμως προώθηση/forward σε αυτό το mail και πλέον το κείμενο που στέλνετε εσείς, περιέχει ¨ΟΛΕΣ τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προηγούμενων (θα το έχετε παρατηρήσει ότι σε τέτοιου είδους μηνύματα υπάρχουν ατελείωτες σειρές με διάφορα emails) Αποτέλεσμα είναι όταν ένα τέτοιο mail πέσει στα χέρια κάποιας εταιρίας που θέλει να διαφημίσει ένα οποιοδήποτε προϊόν, ή γενικά να κάνει κάποιου είδους διαφήμιση, να παίρνει τα email από αυτό το μήνυμα, και να στέλνει διαφημίσεις σε εσένα, σε εμένα και σε όλες τις επαφές σας τελικά, ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ και εντελώς αζήτητη και περιττή αλληλογραφία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και παράνομη βάσει νόμου στη χώρα μας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

1. Αν ντε και καλά θέλετε να προωθήσετε ένα τέτοιο μήνυμα, σβήστε χειροκίνητα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των άλλων, από το κύριο σώμα του μηνύματος που προωθείτε

ή

2. Γράψτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ατόμων που θέλετε να το στείλετε, στο πεδίο BCC και όχι στο πεδίο TO:. Με αυτόν τον τρόπο ο επόμενος καλοθελητής που θα προωθήσει το μήνυμα, δεν θα μπορεί να δει όλες τις διευθύνσεις που προωθήσατε εσείς το μήνυμα με το παιδάκι.


Αν δεν ήμουν αρκετά σαφής, ρωτήστε με ό,τι θέλετε. Μόνο σας παρακαλώ πολύ, κάντε μου τη χάρη να σκεφτείτε αυτά που σας γράφω και να βοηθήσετε ουσιαστικά όλες τις επαφές σας, ώστε να δέχονται πολύ λιγότερη ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ευχαριστώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι