500 days of Summer (2009)




Καιρό είχα να δω μια αισθηματική κομεντί, κλάσης Love Actually που να με συνεπάρει. Η ιστορία γλυκόπικρη, η σκηνοθεσία διαφορετική, ο φακός να καταμαρτυρεί στιγμές που όλοι θα, ή έχουμε ήδη περάσει.

Υπόθεση:Ο Τομ και η Summer δουλεύουν στο ίδιο γραφείο. Γνωρίζονται, βγαίνουν και δημιουργούν ένα ιδιότυπο ζευγάρι. Ένα ζευγάρι που δεν δίνει όνομα στη μεταξύ τους σχέση. Ο Τομ όμως, πιστεύοντας στο πεπρωμένο, στη μοίρα, στον έρωτα, δεν μπορεί παρά να ερωτευτεί την Summer θαμπωμένος από τα δυνατά της σημεία. Η συνέχεια όμως, του επιφυλάσσει όχι και τόσο όμορφες εκπλήξεις.

Αξιολόγηση:Η ταινία, λίγο πολύ, αντιπροσωπεύει τον καθένα μας, σε κάποια πτυχή της ζωής του. Άλλες φορές στη θέση της Summer, άλλες στη θέση του Τομ. Ο έρωτας ίσως είναι τελικά όχι κάτι το γραφτό, αλλά ένα απλό αποτέλεσμα απλών συμπτώσεων, που πετάνε σ'εμάς το μπαλάκι να καλλιεργήσουμε αυτό που εκείνες ξεκίνησαν. Με αποτελέσματα ή και χωρίς. Όσο και να πονέσουμε, όσο και να ερωτευτούμε, ακόμη κι αν στο τέλος μείνουμε μόνοι, η επούλωση έρχεται σιγά σιγά, με τον καιρό και με το να δούμε όλα τα σημάδια, όχι μόνο αυτά που εμείς θέλαμε και ελπίζαμε. 

Η ταινία παίρνει ένα 3/5 και προτείνω να τη δείτε ανεπιφύλακτα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι