12 Φεβ 2010

Πίτα της Γεωργίας version 2.0


Υλικά/Εκτέλεση
Ζύμη:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 γιαούρτι
1 κουπάκι από γιαούρτι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(κατά προτίμηση σκληρό)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα

όπως είναι τα άνωθι, τα κάνουμε μία μάζα, απλούστατο
Πάνω απ' τη ζύμη:
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(κατά προτίμηση σκληρό)
Πιπερίτσα ψιλοκομμένη(για να ψηθεί) όσο μας αρέσει
200γρ γάλα (ένα μικρό ποτήρι του κρασιού μέσες άκρες)
1 αυγό χτυπημένο 

με τη σειρά που τα είπαμε.

45 λεπτά στο φούρνο και είστε έτοιμοι

Μιλάμε για yummy!

EDIT: Ανακαλύψαμε ότι γίνεται και με 3 αυγά (2 ζύμη +1 από πάνω). Δε φουσκώνει τόσο πολύ να γίνει ψωμίλα. Πολύ καλύτερη βερζιόν.