Περασμένες μου συνήθειες


16/03/2010
Originally uploaded by Anilikos
Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένας ανήλικος. Ανήλικος όμως ε, του τύπου δημοτικό. Όπως όλα τα παιδάκια λοιπόν, έτσι και ο ανήλικός μας, δοκίμαζε τα διάφορα αθλήματα για να δει ποιο θα μπορούσε να του κάτσει. Μα από δω μα από κει, εν τέλει κανένα δεν του έκατσε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Πήγε μια μέρα στη Βουλγαρία και αγόρασε κάτι roller skates. Τα roller skates είναι εκείνα τα μποτάκια, με τις 4 ρόδες σε διάταξη ρόδας αυτοκινήτου στο κάθε πατίνι, ήτοι 2 μπροστά και 2 πίσω. Σταθερή κατασκευή και τρομερή ενασχόληση για κάθε παιδί. Πήγαινε λοιπόν στην πλατεία, και δώστου την έζωνε γύρω γύρω κάθε απόγευμα το καλοκαίρι. Και δώστου να επιταχύνει και δώστου να σταματάει με μισό τολουπ που θα έλεγε και ο Αλεξάκος. Σε πλατεία ε. Επίπεδη πλατεία λέμε τώρα.

Πέρασαν χρόνια και ο ανήλικος έγινε Ανήλικος. Ήρθε μαι μέρα που 'χε την φαεινή ιδέα να δοκιμάσει να ξαναπατινάρει ο έρμος. Αυτή τη φορά όμως όχι με το γνωστό, παραδοσιακό σταθερό roller skate, αλλά με το πιο δύσκολο στην αρχή, αλλά πολύ πιο διασκεδαστικό inline skate. Το inline skate έχει τις ρόδες του διατεταγμένες σε μια ευθεία και αρχικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους πατινέρ πάγου να εξασκούνται. Όμως ο Ανήλικος δεν είχε δικά του πατίνια.

Έτσι δανείστηκε τα πατίνια του φίλου του, 4 νούμερα πάνω από το δικό του νούμερο. Και δώστου σφίξιμο το πατίνι. Αλλά του κάκου. Το πόδι ανεξέλεγκτο μέσα στο πατίνι και φυσικά το ίδιο το πατίνι με δική του, αυτόνομη προσωπικότητα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η πρώτη επαφή έγινε σε μια κατηφοράρα που στο τέλος είχε ένα σιντριβάνι. Και όχι, δεν έπεσε μέσα ο Ανήλικος στο τέλος, καθώς τον βοήθησε ο καλός του κώλος να φρενάρει 2-3 φορές με αποτελέσματα χρώματος μπλαβί-μαρέν.

Αφού προσέφερε το άπλετο γέλιο σε περαστικούς, πλανόδιους πωλητές και γενικά ότι περπατούσε τριγύρω, με μια στάση του στυλ "είμαι η χήνα και πατινάρω τσουπωτή", την επομένη πήγε και αγόρασε δικά του πατίνια στο νουμεράκι του και τα δοκίμασε σε επίπεδο, φλατ, πεδιάδα βρε αδερφέ. Εν τέλει, κατάφερε να κάνει master στα skills του σταμάτα ξεκίνα, προχώρα, στρίψε αλλά και ξαναθυμήθηκε το μισό τολουπ που έκανε για να σταματάει τότε, όταν ήταν ακόμα μικρός.

Τα χρήματα που ξόδεψε, σήμερα τα έβγαλε με το μάθημα στον μικρό. Τώρα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει τα πατίνια 40 φορές. Για ένα ευρώ τη φορά. Έτσι θα βγάλουν τα λεφτά τους που λέει και ο λαός.

Nice exercise though

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι