Μορφές διαμαρτυρίας

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους, την πλειοψηφία καθώς φαίνεται, Έλληνες οι οποίοι αντιμάχονται τα όσα/όποια μέτρα αυτή τη στιγμή αναγκαζόμαστε να πάρουμε στη χώρα μας.

Δεν μπορώ να αποδεχτώ την σαφώς δίκαιη, παρόλ'αυτά καθ'όλα βίαιη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών που καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης.

Δεν μπορώ να αναγνωρίσω, δικαίωμα αντιλόγου σε κάποιους που απλώς αρνούνται. Αρνούνται τα μέτρα, αρνούνται την πολιτική, αρνούνται τα πάντα. Δεν αντιπροτείνουν όμως τίποτα. Φαινομενικά, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν πιθανώς, την άθλια κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα, από την κακοδιαχείρηση των πολιτικών που αυτοί οι ίδιοι ψήφιζαν τόσα χρόνια. Αυτοί οι ίδιοι που δεν πήγαιναν να ψηφίσουν δηλώνοντας και καλά την διαμαρτυρία, ενώ στην πραγματικότητα δήλωναν την αδιαφορία και επιβράβευαν το εκάστοτε πρώτο κόμμα.

Δεν δύναμαι να δικαιολογήσω, κανέναν από αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αυτή τη στιγμή για την "αδικία" που διαπράττει το κράτος εναντίον τους, ενώ οι ίδιοι αδικούσαν τα παιδιά τους ψηφίζοντας τόσα χρόνια αυτούς τους ίδιους.

Δεν ξέρω τι να απαντήσω, ζώντας στο εξωτερικό, στους ανθρώπους που βλέποντας την τριτοκοσμική, χωρίς ίχνος υπερβολής, Ελλάδα να έχει έξω από τη Δημόσια Τηλεόραση ανθρώπους που σπάνε κάγκελα.

Μπορεί το κράτος να με έκανε να ντραπώ, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι με κάνουν να σκύβω το κεφάλι και να λέω απλώς μέσα μου ότι, εγώ, δεν είμαι σαν κι αυτούς.

Σχόλια

  1. Αχ πες τα βρε ανηλίκε γιατί εδώ τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που ακούω π.χ. σιγά που δεν έχουμε τα λεφτά όλα είναι κόλπο για να αρπάξουν περισσότερα και άρχισα να μετανιώνω που έφυγα από τον ιδιωτικό τομέα. Τι να πεις μετά από τέτοιες δηλώσεις? Ότι αν ήταν κόλπο θα ήταν το μεγαλύτερο της χιλιετίας? Ότι ακόμα και μετά τις περικοπές πάλι παίρνεις τα διπλά από μένα? Δεν λέω να μην διαμαρτυρόμαστε ή να μην βγαίνουμε στους δρόμους, απλά να το κάνουμε για τους σωστούς λόγους. Όχι γιατί είμαστε εδώ που είμαστε τώρα αλλά για το πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
    Πάντως εγώ αρνούμαι να σκύψω το κεφάλι γιατί ο καπετάνιος και όλη η γέφυρα έριξαν το καράβι στη ξέρα. Αρνούμαι να ντραπώ που είμαι ελληνίδα και αρνούμαι να δεχτώ ότι φταίμε όλοι για την κατάντια της χώρας μας.
    Καλημέρα ανήλικε και sorry για το μεγάλο σχόλιο. Φιλιά Eri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τα λέω, τα λένε και άλλοι διάφοροι, αλλά τα κομματόσκυλα και οι σκληροπυρηνικοί, αρνούνται τα πάντα, ακόμα και τη σκέψη.

    Και θα πω και το άλλο.

    Η Ελλάδα, αν δεν πήγαινε εκεί που πήγε, αν δεν έπαιρνε τα μέτρα που πήρε, κήρυττε στάση πληρωμών, ήτοι πτώχευση.

    Οι τράπεζες, το επόμενο δευτερόλεπτο, κρατικοποιούνται.
    Πράγμα που σημαίνει ότι τα δάνεια πλέον θα τα παίρνουν μόνο όσοι τα έχουν καλά με το κόμμα. Οι οικονομίες των πολιτών βγαίνουν στον αέρα και η χώρα αναγκάζεται να βγει με δική της αίτηση από την ΟΝΕ.
    Συμπέρασμα;
    1950

    Το, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη λύση, φαίνεται πως οι διάφοροι δεν το ξέρουν, γιατί διατηρούν πάντα την πεποίθηση ότι "θα βρεθεί λύση", με διάθεση νεοελληνικής ρεμούλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και συμφωνώ μαζί σου στο άρθρο, το σχόλιό σου από πάνω είναι copy/paste Μπάμπης Παπαδημητρίου (το έκανε εχτές στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ακριβώς όπως το έγραψες). Η συμβουλή μου σε έναν νέο άνθρωπο είναι να επανεξετάζει όσα λέει ο Παπαδημητρίου. Πριν τις εξελίξεις έλεγε ότι το ΔΝΤ δεν είναι κακό, ότι είναι φίλοι μας, ότι δεν θα πάθουμε και τίποτα τρομερό αφού είχαν πει ότι τα προηγούμενα μέτρα για φέτος είναι αρκετά, κλπ. Είδες τι έγινε. Δεν ξέρω αν είναι πολωμένος ή αν τον πληρώνει κάποιος, αλλά σίγουρα δεν είναι αντικειμενικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου αλλά αν έκανες τον κόπο να ψάξεις λίγο στο site είναι καταφανές ότι σχόλιο επάνω είναι από τον προαναφερθέντα κύριο.

    Επίσης πιθανώς δεν κατάλαβες το νόημα του post. Ακριβώς αυτά τα "πριν λέγανε άλλα και τώρα άλλα" όποιος και να τα έλεγε, είναι ακριβώς εκεί που διαφωνώ. Αυτό καυτηριάζω, καθώς ακριβώς επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει με ραγδαίους ρυθμούς, καθημερινά, για τους προηγούμενους 5 μήνες, Τότε, ήταν αρκετά τα μέτρα. Με τον καιρό όμως, τα μέτρα δεν ήταν αρκετά. Σε λίγες μέρες με εκείνα τα μέτρα θα είχαμε στάση πληρωμών.
    Αυτό, δεν χρειάζεται να το πει κανένας Παπαδημητρίου αγαπητέ μου. Είναι απλό γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Άνομοι