Πολιτική Σχολίων

Η Πολιτική Σχολίων του παρόντος blog είναι εμπνευσμένη από τον vrypan.


Ναι, η πόρτα του είναι ανοικτή και μπορεί να μπει όποιος θέλει και να διαβάσει τις σκέψεις μου και να αφήσει σχόλια -πολλές φορές τα σχόλια των επισκεπτών είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού του blog. Παρόλο που είναι λίγα με αρκετούς σταθερούς κ φίλτατους σχολιαστές, γνωστούς μου και φίλους live ή διαδικτυακά.
Αλλά όχι, δεν είναι θεσμοθετημένος χώρος δημόσιου διαλόγου. Ο δημόσιος διάλογος, απαιτεί πολύ δουλειά για να γίνεται σωστά, απαιτεί ανοχή σε απόψεις ή τρόπους έκφρασης ξένους προς αυτόν που τον οργανώνει και τον φιλοξενεί. Δεν έχω διάθεση να κάνω κάτι τέτοιο σε αυτό το blog.

Όχι, εδώ δεν είναι ένας χώρος στον οποίο “μπορούν να ακούγονται όλες οι απόψεις”, είναι ο χώρος μου, το σπίτι μου, στο οποίο θέλω να έρχονται άνθρωποι που σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο με εμένα, που εκφράζονται με ύφος ανάλογο με το δικό μου, χωρίς υβρεολόγιο, χωρίς διαφημίσεις άλλων blogs "φασιστικά" μέσα στα σχόλιά τους, που χαίρομαι να διαβάζω αυτά που γράφουν. Απαντώ όταν έχω χρόνο και διάθεση. Και σβήνω σχόλια, χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσω γιατί, όπως δεν δικαιολογούμαι γιατί δεν κάλεσα κάποιον που δεν γνωρίζω στο σπίτι μου. Όπως και αποκλείω σχολιαστές που επιμένουν να ταλαιπωρούν την αισθητική των υπολοίπων. Οπτική και πνευματική.
 
Το blog αυτό δεν είναι μαγαζί που θέλει να προσελκύσει όσους περισσότερους πελάτες γίνεται και στο οποίο ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Είναι ένας χώρος στον οποίο εγώ οι φιλοξενούμενοί μου περνάμε καλά! Και χαιρόμαστε να το διαβάζουμε!

Προσπαθήστε να σέβεστε την φιλοξενία, αν δείτε ότι το κλίμα δεν σας σηκώνει, μην επιμένετε, υπάρχουν τόσα πολλά άλλα μέρη στο Internet! :-)