Συγκρίναμε τις τιμές - Ένα διαblogικό post



Τις προηγούμενες ημέρες Έλληνες bloggers, ή καλύτερα για να μη γίνομαι κι εγώ ένα με τους δημοσιογραφίσκους, Έλληνες απ' το εξωτερικό αλλά κι από την Ελλάδα, που τυγχάνει να διατηρούν και blog, κάναμε μια έρευνα για την ακρίβεια στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η έρευνα ήταν φυσικά άκρως ερασιτεχνική και δεν είναι αξιόπιστη. Παρόλ'αυτά αποτελεί ένα δείγμα, μια ένδειξη αν θέλετε και μια επιβεβαίωση, ότι η Ελλάδα, είναι μια χώρα με πολύ χαμηλούς μισθούς, αλλά με τα ακριβότερα αγαθά.

Μπορείτε να δείτε στον Γκρινιάρη κάποια ενδεικτικά συμπεράσματα καθώς και ποιοί έλαβαν μέρος στην συγκεκριμένη τιμοληψία.

Προσωπικά θα καταθέσω απλώς ότι όταν πήγα με το τεφτέρι στο σούπερ μάρκετ για να καταγράψω τις τιμές, είχα ένα ελαφρύ άγχος μήπως με σταματήσει κάποιος από το μαγαζί. Είδα μάλιστα κάποιους που με κοίταζαν στραβά αλλά τελικά το μοιραίο το γλιτώσαμε.

Η έρευνα ήταν γρήγορη και αποδοτική χάρη στα Google Docs με τα shared spreadsheets αλλά και στη γρήγορη ανταπόκριση όλων των παιδιών. Επίσης ο Γκρινιάρης έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση όπως και ο Jim_hellas με γραφήματα και άλλες όμορφες παραστάσεις για την κατάντια της Ελλάδας μας ΚΑΙ σ'αυτόν τον τομέα.

Δείτε καλοί μου άνθρωποι και φρίξτε. Δεν ξέρω ειλικρινά που θα πάει, που οδεύει ή που προσανατολίζεται αυτή η ρημάδα η οικονομία της Ελλάδας μας. Αξίζει να τα διαβάσετε.

Το υπόλοιπο team:
~~Α~~, magica, Jaywalker, internetakias και Constantinos

Τους ευχαριστώ λοιπόν για τις αναλύσεις και όπως είπαμε και με τα παιδιά, ελπίζουμε σε μελλοντικές συνεργασίες σε τέτοια αλλά γιατί όχι και σε άλλα θέματα :)

  • Διαβάστε επίσης:

Gkriniaris - Ας συγκρίνουμε τις τιμές

Magica - Μια πρώτη έρευνα για την ακρίβεια

Jaywalker - Blogo-έρευνα για την ακρίβεια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Το νησί μου

Απορία