Νεοέλληνες

Μια ζωή θυμάμαι τον διπλανό μου να υπερηφανεύεται για την Αρχαία Ελλάδα, τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, το λίκνο της Δημοκρατίας, τα αγάλματα, τις επιστήμες και όλα τα παρελκόμενα γενικά.

Μόνο όταν συνειδητοποιήσει ότι ο ΔΙΚΟΣ του πολιτισμός, ο νεοελληνικός, αυτός που ρήμαξε και ρημάζει την Ελλάδα, αυτός που έχει βάλει την οικονομία της ένα σκαλί πιο κάτω από την Αγκόλα, μόνο τότε ίσως ξυπνήσει.

Ο λαός έχει εξουσία. Ο λαός ψηφίζει, παραδίδοντας αυτήν την εξουσία στους πολιτικούς. Η συγκεκριμένη εξουσία επιτρέπει ακόμα και το ξεπούλημα της χώρας. Η επιλογή των πολιτικών είναι του λαού, ό,τι και να λένε οι λαϊκιστές. Συνεπώς φίλοι μου, αν ο λαός ΕΠΙΛΕΓΕΙ πολιτικούς ανίκανους, ανεύθυνα, ρουσφετολογικά, πελατειακά, τότε φταίει αποκλειστικά και μόνο ο λαός. Έστω, ηθικός αυτουργός. Γιατί σίγουρα και ο πολιτικός έχει ορκιστεί και δεσμευτεί. Αλλά ηθικός αυτουργός είναι ο λαός.


Διαδήλωση με σύνθημα "να καεί το μπουρδέλο η βουλή", είναι γελοία.

Διαδήλωση με πανό στα Ελληνικά και Ισπανικά, είναι γελοία.

Ποιος, πραγματικά, γνωρίζει τι συμβαίνει στα οικονομικά της Ισπανίας, ώστε να δηλώνει και αλληλεγγύη με τέτοιες κινήσεις;


Ένα είναι σίγουρο. ΔΕΝ έχουμε παιδεία. Τέλος.

Σχόλια

  1. Καλημέρα καλό μου. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και θα συμφωνήσω με το γενικό νόημα αλλά έχω πολλές ενστάσεις όσον αφορά την έκφραση ο λαός είναι ηθικός αυτουργός. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ και θα το δικαιολογήσω σε προσωπικό επίπεδο, σαν μέρος του λαού που ψηφίζει. Ως ηθικός αυτουργός ορίζεται αυτός που σχεδιάζει ένα αδίκημα και παρακινεί κάποιον να το τελέσει και που μπορει ο ίδιος να μην παρευρίσκεται στην τέλεση του αδικήματος με τη φυσική του παρουσία, όταν εγώ έριχνα την ψήφο μου (στον οποιονδήποτε, κυβερνώντα ή μη, για να μη παρεξηγηθώ) δεν σχεδίαζα τη καταστροφή της χώρας αλλά ένα καλύτερο υποτίθεται αύριο με βάση αυτά που μου παρουσίαζαν. Δεν ήξερα όλα τα δεδομένα (όχι ότι τώρα τα γνωρίζω πάλι όλα), ούτε φυσικά ότι αυτός που μπορεί να ψήφιζα ήταν ανίκανος, ανεύθυνος κ.ο.κ. Αυτό που δέχομαι αδιαμαρτύρητα είναι την ετυμηγορία για "φόνο εξ αμελείας" όχι όμως και για "φόνο εκ προμελέτης". Το ζητούμενο όμως πλέον είναι άλλο, ο λαός ναι αποφασίζει και ψηφίζει και έμμεσα κυβερνά, με τι επιλογές όμως? Γιατί πως μπορώ να γνωρίζω ποιος απο όλους τους υποψήφιους θα είναι ο καλύτερος για να με κυβερνήσει? Ποια είναι η καλύτερη λύση όσον αφορά τη ψήφο? Θα κλείσω λέγοντας ότι όλοι φταίμε όχι γιατί ψηφίσαμε ό,τι ψηφίσαμε αλλά γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε και τόσα χρόνια δεχόμαστε τα πράγματα όπως μας τα αφήνουν αντί να προσπαθούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Ελπίζω να καταλάβες το δικό γενικό νόημα, θα μπορούσα να πω και πολλά άλλα αλλά σε λιγάκι δεν θα χωράνε στη φόρμα! :P πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Δρόμος (2005)

Απορία

C2H6O